23948sdkhjf

Jorton køber op for at få at adgang til østjyske opgaver

Bygge- og anlægsentreprenøren følger strategien om lokal forankring

Randers byder på mange spændende byggeopgaver. Dem vil Jorton have fingre i flere af. Derfor køber bygge- og anlægsentreprenøren nu den randrusianske entreprenør Hedebo A/S. 

Målet om at øge engagementet i byen hænger sammen med et større lokalkendskab, lyder rationalet i en pressemeddelelse fra Jorton. 

Direktør Hans Jørgen Hedebo Pedersen har efter 30 år søgt nogle til at overtage hans arv. 

Lokalkendskab 

Jortons topchef, Allan Harbo, har tidligere understreget betydningen af lokalkendskab for selskabets strategi i et interview med Licitationen

For entreprenøren er det således vigtigt med lokal forankring i kontorerne, som er spredt over hele landet. 

- Vi skal sikre, at der er en lokal forankring i afdelingerne, der er tilpasset det lokale marked. I Nord har vi for eksempelvis en stor egenproduktion inden for murerarbejde, men det er ikke sikkert, at det har lige så stor betydning andre steder, sagde Allan Harbo dengang. 

- Derfor har vi gennem længere tid været i dialog med Hans Jørgen om et eventuelt opkøb. Han søgte nogle, der kunne drive virksomheden videre i hans ånd, og vi ledte jo efter lige de kompetencer og det lokalkendskab, han havde opbygget i sin virksomhed, fortæller Allan Harbo, administrerende direktør i Jorton, i en pressemeddelelse. 

- Hans Jørgen havde nogle klare krav til os særligt med henblik på medarbejderne. Den gamle medarbejderstab i Hedebo A/S skulle fortsætte efter overtagelsen, hvilket vi jo kun mente var en god ide, tilføjer Allan Harbo. 

Hans Jørgen Hedebo Pedersen fortsætter også efter opkøbet og hjælper til med at fusionen sker på en ordentlig måde.

Opkøbt af Hedebo A/S er sket pr. 1. april 2019. Alle medarbejderne fortsætter herefter hos Jorton.

Bygger Sporbyen i Randers
Jorton er for øjeblikket engageret i et meget omfangsrigt projekt i Randers. I slutningen af november sidste år satte entreprenøren spaden i jorden til det første af 10 kvarterer i ”Sporbyen” i Randers, området hvor Scania og siden Bombardier tidligere havde togfabrik i byen.   

Projektet kommer til at bestå af hele 145.000 kvm boliger og erhverv. I første omgang opføres det 8.100 kvm store ”Parkkvarteret” med 73 lejligheder og fem byhuse. 

Jorton er hovedentreprenør, mens Randers Arkitekten har tegnet bydelens første boliger med Reeholm og Bredahl som rådgivende ingeniør.

Hedebo H.J. A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Bruttofortjeneste 4,05 3,48
Driftsresultat -0,12 -1,36
Resultat før skat 0,05 -1,46
Årets resultat 0,04 -1,14
Aktiver 6,45 5,25
Egenkapital 1,85 1,81
Gns. antal beskæftigede 10 11
Regnskabsåret blev afsluttet 30.06.2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14