23948sdkhjf

Aalborgs hurtigbus udpeger endnu en vinder

Aars-entreprenør skal bygge anden etape af den nordjyske hurtigbusrute

Gunnar Nielsen A/S vinder anden anlægsetape på den nye Plusbusrute i Aalborg. 

Entreprenøren med hovedkontor i Aars har vundet opgaven med at anlægge busspor og nye stationer til den nye Plusbusrute på Bertil Ohlins Vej på strækningen fra Grønlands Torv til Pontoppidanstræde i det østlige Aalborg. 

- Projektet indebærer en ombygning af strækningen fra Grønlands torv til Pontoppidanstrædet. Vejen skal udvides for at gøre plads til de lange busser, der skal køre på strækningen. Samtidig glæder vi os meget til at skulle bygge de første nye specialdesignede perroner. Herudover skal der anlægges nyt fortov til samkørsels-pladsen på Th. Sauers Vej, forklarer Gunnar Nielsen A/S´ s administrerende direktør, Claus Lønstrup i en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune. 

Firmaets andel af anlægsprojektet indebærer ombygning af en vejstrækning på 2100 meter.  

Starter både i øst og i vest
Aalborgs nye hurtigbusrute, som har fået navnet Plusbus, åbner efter planen til foråret 2023. Ruten løber fra Væddeløbsbanen i vest gennem midtbyen til Nyt Aalborg Universitetshospital i øst. 

Det store anlægsprojekt løber over en periode på fire år, hvor der anlægges knap 12 kilometer busspor og 22 stationer. Bustracéet er opdelt i 14 anlægsetaper og hertil kommer omdannelsen af 10 stationsforpladser. 

I år igangsættes de to første anlægsetaper på ruten. Det første spadestik tages på Skydebanevej i det vestlige Aalborg den 4. april. Herefter påbegynder Arkil arbejdet med at anlægge det nye busspor på Skydebanevej, mens Gunnar Nielsen A/S går i gang på Bertil Ohlins Vej i byens sydøstlige ende. 

Allerede fra mandag den 1. april blev der sat gang i de indledende forberedelser til anlægsarbejdet på Bertil Ohlins Vej og Skydebanevej.               

Kamp om 12 af 14 anlægsentrepriser

Entreprenørerne er Arkil Holding A/S, Barslund A/S, Gunnar Nielsen A/S, M.J. Eriksson A/S, Munck Gruppen og Per Aarsleff A/S blev tidligere på året prækvalificeret til at byde på anlægsarbejdet med Plusbus-ruten.  

Rammeaftalen giver de seks entreprenører mulighed for at byde på de i alt 14 anlægsetaper. Vinderen af de to er nu fundet. 

Arkil vandt den første etape, en vejstrækning på Skydebanevej i det vestlige Aalborg. 

Anden etape, strækningen på Bertil Ohlins Vej fra Grønlands Torv til Pontoppidanstræde i Aalborgs østlige ende, er nu gået til Gunnar Nielsen A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141