23948sdkhjf

Scenerne er sat til grønt byggeri og arkitektur

Building Green Aarhus: 2019-udgaven af den bæredygtige events aarhusianske afdeling er netop skudt i gang

Byudvikling med et bæredygtigt fokus er lige ude for døren. 

Sådan lød indgangsbønnen, da Keld Hvalsø, formand for teknisk udvalg i Aarhus Kommune, holdt åbningstalen ved 2019-udgaven af Building Green Aarhus. Centralværkstedet i Aarhus danner atter rammen for eventen, så bygningerne - eksisternede og kommende - rådmanden henviser til, findes bogstavelig talt  inden for en radius af få kilometer. 

Byggebranchen spiller på alle niveauer en nøglerolle i den bæredygtige, grønne udvikling og klimaindsats udviklingen i Aarhus samt resten af Danmark og verden, var budskabet også fra scenen. 

- Vi har en fantastisk mulighed for at løfte det i en bæredygtig retning og for at skabe en god by for alle, sagde Keld Hvalsø. 

En udvikling som ifølge åbningstaleren er mulig. Men det kræver krav. Alle branchens aktører skal udfordre hinanden for at skabe en driver for branchen og for samfundet som helhed. Netop her er Building Green et eksempel på, at det går i den rigtige retning.

Bæredygtighed for enhver smag
Projektøren lyser de næste to dage - den 3. og 4. april - på bæredygtigt byggeri, arkitektur og løsninger. Eventen slår for tredje gang dørene op i Centralværkstedet for arkitekter, ingeniører, bygherrer, planlæggere og entreprenører plus alle andre med en interesse i mere bæredygtige løsninger i byggeriet. 

Inspiration og vidensdeling for alle med interesse for grøn innovation i byggebranchen er omdrejningspunktet. Til formålet er indrettet tre scener i det gamle jernbaneværksted - Central Stage, Main Stage og pop-up scenen Go Green.

De to dages konferenceprogram har både nationale og internationale hovedtalere plus debatter med profiler fra arkitekt- og byggebranchen. 

Udstillernes stande stod klar fra morgenstunden – mere end 70 udstillere har i år fået plads med hver deres bud på produkter til fremtidens bæredygtige byggeri. Fra den tidlige morgenstund stod alt snorlige og ofte ubemandet, noget som havde ændret sig allerede efter åbningstalen, hvor småsnak, interesserede spørgsmål og begejstrede svar fyldte luften. 

Som krydderi er en række aktiviteter på plakaten, som skal fremme netværk og udvikle idéer til nye grønne projekter.

Eksempelvis er der på Go Green with Aarhus-scenen en nytænkt udgave af familiespillet Ludo – i kæmpeformat. Her vil blandt andet iværksættere vise deres vej fra idé til produktion af grønne produkter

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Green Aarhus 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11