23948sdkhjf

Dansk tegnestue vinder projekt med 200 træboliger

Urban Power vinder åben internationale konkurrence om eksperimenterende boligbyggeri i træ i Norge. 

Blandt hele 44 forslag fra hele Europa er det danske arkitektfirma kåret som vinder med forslaget Hamar Hills i Ankerhagen, Hamar. 

Projektet er et eksperimenterende boligbyggeri, udført helt i træ og indarbejdet i det norske landskab. Mangfoldighed, bæredygtighed, sociale relationer samt en god integration i landskabet og det omkringliggende kvarter, har været afgørende parametre i vinderforslaget. 

På kanten af et norsk gennembrud
Hamar by står overfor en kraftig vækst i befolkningstallet, men i stedet for at lade markedskræfterne råde frit har kommunen valgt at satse stærkt på nytænkende arkitektur.
 

Fakta: Hamar Hills

  • Konkurrencen om udviklingen af Ankerhagen i Hamar er en åben konkurrence udskrevet af Hamar Kommune.
  • Konkurrenceområdet udgør i alt 20.000 kvm, der bebygges med omkring 200 boliger.
  • Urban Power skal bistå kommunen med at udvikle projektet samt realisere de 200 boliger. 

Projektet fra Urban Power er af juryen blevet kaldt et “nytænkende urbant landskabsprojekt”, men er ikke kun blevet valgt som vinder af den professionelle jury. Også lokalbefolkningen har, uafhængigt af juryen, kåret projektet til “publikums favorit”. 

Det er anden gang i træk at Urban Power vinder en åben international konkurrence i Norge, og tegnestuen ser dermed ud til at have fået hul igennem på det Norske marked. 

Sidste år vandt tegnestuen et stort byudviklingsprojekt på Huntonstranda den nærliggende by Gjøvik. Projekterne ligger på hver side side af ved Norges største sø Mjøsa i et område, der er i god vækst,

Fokus på DGNB-certificeret træbyggeri
Flere af Urban Powers igangværende projekter har træ som det gennemgående materiale. Det ligger godt i tråd med tegnestuens fokus på bæredygtigt DGNB-certificeret træbyggeri.

Eksempelvis projekterer firmaet i øjeblikket Den Internationale Højskole i Helsingør, som ser ud til at blive et af de første certificerede undervisningsbyggerier i Danmark.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096