23948sdkhjf

AP Pension må bygge 10.000 kvm i Nordhavnens mest kompakte kvarter

AP Pension vinder udbud og bygger mere i Københavns Nordhavn. 

Denne gang er det en grund på Trælastholmen, der er en af de tilbageværende grunde i området, som pensionsselskabet skal være med til at sætte sit præg på. 

AP Pensions plan er, at bygge et 10.000 kvm stort kontorhus på grunden. 

- Vi planlægger, at bygge et moderne kontorhus, der passer ind i området med respekt for den historie, der også følger med i Nordhavn. Det bliver et projekt, der vil være sikre attraktive afkast til alle vores kunder, og vi glæder os til i den kommende tid at konkretisere byggeplanerne, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i en pressemeddelelse fra By & Havn. 

I forvejen er AP Pension ved at bygge et Comwell Hotel i samme område i Nordhavn. 

Læs også: Spa og udsigt til de ældre – lokal entreprenør bygger friplejehjem i Horsens

Det er By & Havn, som har stået for udbuddet af byggegrundene i Trælastholmen.

Det mest kompakte kvarter i Nordhavnen
Nordhavn ved Østerbro i København har gennem de seneste år været igennem en stor forandring, der betyder, at området i dag fremstår som en helt ny bydel.

Trælastholmen bliver det mest kompakte kvarter i Nordhavnen. Det får en tæt bystruktur, der indeholder relativt små byggefelter med bygninger i fire til seks etager samt en enkelt høj bygning. Der bliver mulighed for at etablere lette gangbroer mellem bygningerne. Den gennemgående hvide facadefarve sikrer en sammenhæng med de eksisterende hvide bebyggelser ved Svanemøllehavnen.

På holmen udgraves flere nye kanaler, der både trækker vandet ind i hjertet af kvarteret og forbinder Svanemøllebugten med Øresund. Langs de eksisterende kajkanter kommer der promenader, og der skabes adgang til vandet via brygger, trapper og ramper.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125