23948sdkhjf

Kolding tættere på akutsygehus

Sygehuset i Kolding er klar til næste fase af det byggeri, der på sigt skal sikre byen et akutsygehus. Den 30.000 m² store udbygning ventes samlet at løbe op i 900 mio. kroner.
Region Syddanmark har mandag den 27. juni godkendt byggeprogrammet for Fase 2 og 3 i udbygningsplanen for sygehuset i Kolding.

Regionen oplyser i en pressemeddelelse, at de to faser i hovedtræk indeholder byggeriet af den fælles akutmodtagelse på sygehuset samt en ny sengebygning og ankomsthal.

- Vi er godt på vej til at gøre Kolding til et af de fire akutsygehuse, vi skal have i Region Syddanmark. Jeg har store forventninger til byggeriet. Det bliver en god løsning for borgerne i trekantsområdet og for de medarbejdere, der skal have deres færden i huset fremover, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Færdigbygget i 2016
Bag udbygningen af sygehuset står Niras, Schmidt Hammer og Lassen, Creo Arkitekter, GBL Arkitekt og Landskab samt Balslev Rådgivende Ingeniører, der blev kåret som vindere af totalrådgiverkonkurrencen i september sidste år.

Det samlede projekt er opdelt i fire faser, hvoraf Fase 1 – et mor-barn center – ventes klar til indvielse sidst i 2011. Planlægningen af Fase 2 og 3 har været i gang nogle måneder, og totalrådgiveren har nu udarbejdet et egentligt byggeprogram for de to faser, der alene har et anlægsbudget på knap 731 mio. kroner.

Udover byggeriet af den fælles akutmodtagelse omfatter Fase 2 og 3 etablering af en ny sengeafdeling, der bygges ovenpå hele det eksisterende sygehusbyggeri i seks etager. Hertil kommer en ny hovedindgang med auditorium, kontorarealer, et nyt kapel samt flytning af apotek. Endelig anlægges 100 parkeringspladser til erstatning for de parkeringspladser, der forsvinder i byggeperioden. Med i byggeprojektet er også en helikopterlandingsplads, der så vidt muligt skal etableres på jorden i sammenhæng med den fælles akutmodtagelse.

Regionen har valgt at fremskynde den del af projektet, der oprindeligt var planlagt til Fase 4. Det drejer sig om en udvidelse og ombygning af sygehusets røntgenafdeling. Byggeriet af den fælles akutmodtagelse og sengebygningen forventes begyndt i efteråret 2012, og det færdige akutsygehus vil stå færdigt i 2016. Der er blevet bevilliget 900 mio. kroner til projektet fra statens kvalitetsfond.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109