23948sdkhjf

Voldsomme prisstigninger forsinker ambitiøst tårnbyggeri

Byggeriet af et 15 etagers højt tårn i Ballerup er nu udskudt, fordi byggepriserne er steget for meget. Det skriver Dagbladet Børsen onsdag.

Byggetilladelsen var på plads i sommeren 2018, men det er ikke lykkedes at finde entreprenører, der kan bygge til den forventede pris.

- Mange af dem har virkelig fyldt ordrebøger, og de tager sig rigeligt betalt, hvis de skal proppe noget ind i kalenderen, siger Ib Henrik Rønje, der står bag ejendomsselskabet Kongeegen Holding A/S, der er bygherre på projektet til Dagbladet Børsen. 

Han er også formad for World Trade Center-tåret og er tidligere kendt for at have været indehaver af udviklingsselskabet Sjælsø Gruppen.

Planen var, at tårnet skulle bygges sammen med det eksisterende World Trade Center-erhvervskompleks i Ballerup og dermed fordoble antallet af kvadratmeter.

Ib Henrik Rønje vurderer, at tårnet kunne bygges for 300 mio. kr., men byggevirksomhederne er vendt tilbage med på priser på omkring 400 mio. kr. Til Børsen siger Ib Henrik Rønje, at han derfor har valgt at sondere markedet en ekstra gang.

Den oprindelige byggetilladelse gjaldt en 20.000 kvadratmeter udvidelse af World Trade Center i Ballerup. 

Bygningen opføres på det nordøstlige hjørne ud mod Borupvang, hvor udvidelse af mødecenter med cafe og restaurant placeres i stueetagen med passage direkte fra eksisterende foyer. Desuden er der planer om at bygge et parkeringshus ved de eksisterende p-pladser i grundens sydvestlige hjørne.

Word Trade Center i Ballerup åbnede for cirka fem år siden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094