23948sdkhjf

Raunstrup skal bygge specialskole til 30 mio. kroner

Sammen med Tegnestuen Mejeriet, LB Consult og Moos+Looft har Raunstrup vundet totalentreprisen på et nyt skolebyggeri i Vonsild ved Kolding.
Ud af fem projektforslag lykkedes det forleden et team med Raustrup A/S i spidsen at sikre sig totalentreprisen på Specialcenter Vonsild – et 1.325 m² stort skolebyggeri, der skal huse 40 børn fra skoleåret 2012/13.

Konkurrencen blev udskrevet i april måned, og de prækvalificerede teams indleverede deres tilbud anonymt den 1. juni 2011.

Der er i alt bevilget 30 mio. kroner til projektet, og første spadestik tages i efteråret. Byggeriet omfatter i første omgang 1.325 m² med bl.a. grupperum, fælleslokaler og administration, men projektet er udviklet med henblik på udvidelse med endnu en etape på et senere tidspunkt.

Indbydende og velfungerende
Det nye center får handicapvenlige og topmoderne forhold i et skulpturelt bygningsværk med samhørende udearealer.

Ifølge Kolding Kommune har man i dommerkomitéen lagt vægt på, at den nye skole skal være funktionel for børnene, og dette kriterium opfylder vinderforslaget til fulde:

- Hovedankomst og indgangsforhold imellem klyngerne er meget indbydende og med plads til kørestolebrugere. Fra indgangsområdet mellem klyngerne er der direkte adgang til garderober, som er velfungerende indrettet, og videre til fællesrummet og fordeling ud i lokalerne, hedder det bl.a. i dommerbetænkningen.

Dommerkomitéen fremhæver desuden, at der i vinderprojektet er gode muligheder for at udnytte de udendørs arealer og dermed veksle mellem uden- og indendørs undervisning.

De øvrige teams i konkurrencen bestod af følgende virksomheder:
• E. Pihl & Søn, Skala Arkitekter, Hundsbæk & Henriksen.
• MT Højgaard, Ravn Arkitektur, Ingeniør´ne.
• Kjæhr og Trillingsgaard, Kjaer & Richter, Rambøll Danmark, GBL gruppen for by & landskabsplanlægning, Konsulent Ruth Lehm.
• Brdr. A & B Andersen, PLH Arkitekter, Oluf Jørgensen, Henrik Jørgensen Landskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109