23948sdkhjf

Rubow Arkitekter vinder stort Ballerup-projekt

Det københavnske arkitektfirma står i spidsen for det team, som netop har vundet konkurrencen om en helhedsplan for Universitetscampus Ballerup med 15.000 m² nybyggeri.
En enstemmig dommerkomité har netop udpeget et team bestående af Rubow Arkitekter, Rambøll, Tanja Jordan Arkitekter, PK3 Landskabsarkitekter samt Smith Innovation som vinder af konkurrencen om Universitetscampus Ballerup.

Projektet omfatter dels en helhedsplan for området og dels udformning af ca. 15.000 m² nybyggeri, der skal leve op til energikravene for 2015.

Synergi mellem mennesker
Partner Lars Hetland fra Rubow Arkitekter fortæller, at de bæredygtige strategier har været udgangspunktet i alle skalatrin; fra helhedsplanen og helt ned til relationen mellem de enkelte rum og udformningen af facaderne.

Ambitionen har været at skabe mere med mindre; mere rum, mere variation, flere oplevelser, bedre udnyttelse og mere viden:

- Vi har ønsket at udforme et imødekommende og åbent Campus-byggeri, hvor både studerende, forskere og erhvervsliv kan mødes i inspirerende rammer, der understøtter synergien og videnudvekslingen mellem mennesker, siger Lars Hetland.

Bygningerne udformes som kompakte, kvadratiske volumener i tre etager. Strukturen kan, afhængigt af funktion, tilføres indre overdækkede atrier og/eller udendørs gårdhaver.

Konkurrencen har været udbudt i et samarbejde mellem Aalborg Universitet, Ingeniørhøjskolen i København, Ballerup Kommune samt NCC Property Development.

Udover det vindende team var følgende virksomheder med i opløbet:
• Alectia, Christensen & Co. Arkitekter, Schul Landskabsarkitekter.

• Erik Møller Arkitekter, Effekt, Bisgaard landskabsarkitekter, Niras.

• Henning Larsen Architects, Orbicon, Thing & Wainø.

• PLH Arkitekter, EKJ Ingeniører, GHB Landskabsarkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.738