23948sdkhjf

Arkil et skridt nærmere familieeje

Flere er klar til at sælge og bestyrelsen bakker op om Arkil-brødrenes købstilbud

Arkil-brødrene Jesper Arkil og Jens-Skjøt Arkil byder nu officielt på alle udestående B-aktier i Arkil Holding. Det sker via brødrenes fælles selskab J2A Holding ApS. 

Det oplyser Arkil Holding A/S torsdag i en selskabsmeddelelse. 

Tilbuddet til B-aktionærerne lyder - som tidligere udmeldt – på en kontant betaling på 1.550 kr. pr. B-aktie. Det svarer til en præmie på 38 pct. i forhold til kursen den 24. april 2019, hvor Arkil-brødrene meldte deres købsintention ud. Samtidig er tilbuddet over den højeste børskurs nogensinde, som var på 1.515 kr. den 24. november 2017. 

Bestyrelsen i Arkil Holding har valgt at anbefale B-aktionærerne at acceptere købstilbuddet fra J2A Holding ApS, fremgår det af selskabsmeddelelsen. 

Samlet er købstilbuddet lige med en værdiansættelse af B-aktierne på 666 mio. kr. Til sammenligning var markedsværdien af B-aktierne i Arkil på 481 mio. kr. den 24. april 2019.  

Jesper Arkil og Jens-Skjøt Arkil præsenterede offentligheden for planerne om at købe alle B-aktierne og dermed overtage det fulde ejerskab af Arkil Holding den 24. april i år. I forvejen ejer de to samtlige A-aktier i Arkil Holding via J2A Holding. De har allerede kontrol over selskabet via et ejerskab af 22,13 pct. af aktiekapitalen og 64,38 pct. af stemmerettighederne. 

Arkil-brødrene er i dag topfolk i firmaet – Jesper Arkil som administrerede direktør og Jens Skjøt-Arkil med titel af direktør for forretningsudvikling – og børnebørn af selskabets stifter, Ove Arkil.  

Flere har sagt ja tak
Samtidig med præsentationen af købsintentionerne stod det klart, at en række større aktionærer allerede havde givet uigenkaldelige forhåndstilsagn om at acceptere købstilbuddet på B-aktierne. Blandt dem var Lind Invest ApS, som har 19,01 pct. af aktiekapitalen. 

Siden da har flere aktionærer over for J2A Holding ApS afgivet uigenkaldelige forhåndstilsagn om at acceptere købstilbuddet på deres B-aktier, oplyser Arkil nu i selskabsmeddelelsen. 

De nye og gamle tilsagn vil sammen med J2A Holdings nuværende andel af A-aktier og B-aktier give ejerskab over 50,10 pct. af aktiekapitalen og 77,17 pct, af stemmerettighederne i Arkil Holding A/S. 

Derudover har bestyrelsen i Ellen og Ove Arkils Fond meddelt J2A Holding ApS, at fonden bakker op om købstilbuddet og påtænker at acceptere købstilbuddet. Ellen og Ove Arkils Fond ejer pr. 1. maj 2019 4,46 pct. af aktiekapitalen og 2,04 pct. af stemmerettighederne i Arkil Holding A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11