23948sdkhjf

Tre er blevet til en - her er vinderen af Vejles grønne bydel

Team Møller & Grønborg har vundet konkurrencen om udvikling af Ny Rosborg, en ny bydel i Vejle. 

- Vores vision for bydelen er at skabe en række byholme, som fletter Vejle sammen med den fantastiske natur i ådalen kun 1,5 km fra bymidten.  Holmene gør den fremtidige by resilient i forhold til klimaforandringer og skaber samtidig rammen om bydelsfællesskaber og aktiviteter for fremtidens borgere i Ny Rosborg og Vejle som helhed, siger arkitekt og administrerende direktør Mads Tenney Jordan, Møller & Grønborg, i en pressemeddelelse. 

Team Møller & Grønborg udgøres af Møller & Grønborg A/S, Aart Architetcts, Niras og Arcadis Nederland. 

Teamet er udvalgt i konkurrence med to andre samarbejder, Team Adept med Karres en Brands, Atkins og GivRum samt Team Arkitema med Moe A/S og Out of Office Architecture. 

Stikker snuden ud i ådalen
Ny Rosborg skal udvikles på et ca. 80 ha stort område vest for Vejle bymidte og skal i fremtiden huse omkring 5.000 beboere. 

Ny Rosborg rummer både tæt by og åben natur, kvartersgader og rolige naturrum. 

Med bydelen stikker Vejle by snuden ud i ådalen, og vender et før utilgængeligt deponi til attraktivt udflugtsmål og by- og boligområde. Bydelen skal være et trinbræt til naturen og samtidig en tæt bydel, hvor ådalens blågrønne natur trækkes ind fra sydvest og omslutter en række bebyggede holme, der danner bydelens kvarterer. Det blågrønne landskab grænser også op til nabokvartererne og vil både fungere som grøn buffer og være en forbindelse til alle de rekreative oplevelser i området. 

Bydelen betegnes som et laboratorie, hvor landskabet er rammen om en række testfelter med fokus på forskning i deponier, regnvandsbassiner der forsinker og renser byens vand inden udledning til åen, forskningsmiljøer, vand- og naturlegepladser, naturstier, oplevelsesstier, pavilloner og temporære projekter om leg og læring i naturen og menneskets indvirkning i netop denne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125