23948sdkhjf

Roskilde bygger til musik og kunst hele året

Parterne skyder 62 mio. kr. i et fællesskabshus på 3.800 kvm. Totalentreprisen er netop sendt i udbud

I 2022 slår Roskilde Festival og Roskilde Kommune dørene op til et nyt fællesskabshus midt i bydelen Musicon. En fælles ramme for kunst, kultur og frivillighed i Roskilde.

Det skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Nybyggeriet skal i fremtiden huse Roskilde Festivals ansatte og frivillige, egnsteateret Aaben Dans og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde.

Visionen er samtidig at opføre et kreativt og kunstnerisk mødested, der skaber endnu mere liv og aktivitet i den spirende nye bydel Musicon og dermed vil være til gavn for det lokale forenings-, kultur- og iværksætterliv.

Totalentreprise netop sendt i udbud
Det er Roskilde Festival og Roskilde Kommune, der står sammen om det 3.800 kvm store sambyggeri.

Parterne har udarbejdet et konkurrence- og byggeprogram med de gældende rammer, kriterier og betingelser, og sambyggeriet sendes nu i offentligt udbud som totalentreprise.

Dermed kan nybyggeriet nu bevæge sig ind i en fase, hvor ambitiøse idéer, nytænkende samarbejdsformer og fælles visioner finder deres endelige former.

- Værdier som bæredygtighed, fællesskab og kunstneriske vækstlag har været essentielle, mens vi har samarbejdet på tværs af organisationerne om at beskrive byggeopgaven. Så nu glæder vi os til at se konkrete arkitektoniske bud på, hvordan vi skaber og indretter det ideelle hus, som samtidig åbner os og understøtter kunstneriske vækstlag, engagement og fællesskaber i byens frivillige foreninger, siger Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør, i pressemeddelelsen.

Fakta om byggeriet

  • Roskilde Festival og Roskilde Kommune går sammen om at skabe et fællesskabshus til Roskilde Festival og Roskilde Festival-gruppens helårlige aktiviteter, egnsteatret Aaben Dans og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde. 
  • Visionen er at understøtte frivilligheden og de kulturelle vækstlag og samtidig skabe et bæredygtigt hus, der bidrager til udviklingen af bydelen Musicon. 
  • Huset opføres i bydelen Musicon i Roskilde mellem gaderne Bifaldet, Rabalderstræde og Lydmuren. 
  • Nybyggeriet udgør et samlet nettoareal på 3800 kvm. Aaben Dans' eksisterende bygninger på grunden skal integreres i byggeriet, som også skal rumme Råstof Roskildes øvelokaler samt Roskilde Festival-gruppens kontorer og faciliteter for frivillige. 
  • Tidsplanen er, at interesserede teams nu kan indlevere forslag til en totalentreprisekonkurrence. I begyndelsen af 2020 findes en vinder, hvorefter byggeriet projekteres. Huset forventes færdigt i 2022. 
  • Byggeriets samlede budget er på 75 mio. kr. Roskilde Festival-gruppens andel udgør 50 mio. kr., mens Roskilde Kommunes andel udgør 25 mio. kr. Totalentreprisens kontraktsum er på 63 mio. kr. Heraf udgør Roskilde Festival-gruppens andel 41,5 mio. kr., og Roskilde Kommunes andel udgør 21,5 mio. kr. Roskilde Festival-gruppen finansierer egne faciliteter til frivillige og ansatte samt husets fællesfaciliteter. Roskilde Kommune finansierer Aaben Dans' og Råstof Roskildes nye faciliteter samt tilpasninger af de nuværende faciliteter.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109