23948sdkhjf

En investering i både boligen og miljøet

Øget boligkomfort, mindre miljøbelastning og markante økonomiske besparelser medvirker til, at energirenovering ofte er en god investering. I mere end 60 år har Jackon leveret isoleringsløsninger i ekstruderet polystyren, der blandt andet sikrer hurtig og effektiv efterisolering af vægge, gulve og terrændæk

Vi renoverer som aldrig før. En af årsagerne er, at det bedre kan betale sig at renovere gamle huse fremfor at bygge nyt. En anden årsag er, at vi lever i et samfund med fokus på energieffektive løsninger og offentlige støtteordninger til renoveringsprojekter, som har et energieffektivt mål.

Efterisolering gjort let

Mange ældre bygninger har for lidt isolering i væggene i forhold til de krav, der stilles i dag. Letvægtsløsningerne Jackon Varmvæg og Jackon Super EPS® 80 facadeplader gør det dog nemt at efterisolere boligens ydervægge både indvendigt og udvendigt.

Jackon Varmvæg består af en isoleringsplade, som er lavet af materialet Jackon Super XPS® 300 og leveres i to tykkelser (43 og 68 mm) med en 13 mm gipsplade pålimet på den ene side. Jackon Super XPS® 300 isolerer næsten 30 procent bedre end traditionel mineraluld, hvilket gør løsningen ideel til konstruktioner, hvor nøgleordene er isolering, stabilitet og lav vægt. Jackon Varmvæg anvendes til indvendig efterisolering af boligens ydervægge.

De samme egenskaber kendetegner Jackon Super EPS® 80 facadeplader, som anvendes til udvendig efterisolering på ydervægge af enten letbeton, beton eller murværk til isolering af enfamiliehuse i op til to etager. Pladerne er specielt udviklet og godkendt til facadeisolering, og løsningen afrundes af et testet og dokumenteret (SP Fire 105) facadepudssystem.

Lever op til strikse krav

Jackons brede produktprogram omfatter også løsninger til isolering af gulv og terrændæk. I bygningsreglementet er der forskellige krav til isolering af bygninger afhængig af hvilke temperaturer, de skal opvarmes til. Der skelnes her mellem opvarmning til 5-15 grader og over 15 grader.

Disse krav er mulige at opfylde ved at anvende enten Jackopor®, som er Jackons varemærke for ekspanderet polystyren (EPS) og anvendes som almindelig terrændækisolering - eller Jackon Super EPS®, der benyttes i konstruktioner, hvor man enten ønsker 20% bedre isoleringsevne eller vil beholde den samme isoleringsevne med 20% mindre materialeforbrug.

Det anbefales også at radonsikre boliger ved energirenoveringer, da en tættere konstruktion kan resultere i et forhøjet radonindhold. Ifølge bygningsreglementet må radonindholdet i luften maksimalt være 100 Bq/m³ i forbindelse med nybyggeri, og samme krav gælder ved større ombygninger/tilbygninger. Med Jackon Radonplade har man mulighed for både at trykudligne og etablere aktivt sug. Radonpladen lægges direkte på afrettet underlag. Derpå udlægger man Jackopor® eller Jackon Super EPS® isolering som normalt.

Jackon Radonplade lægges under isoleringslagene inden betonudstøb. Radonsug vurderes af SBI som den mest effektive metode til at hindre radon i at trænge ind i bygningen!

I videoen kan du se, hvorledes Jackon Varmvæg monteres. Har du flere spørgsmål kontakt venligst projektrådgiver Martin Bendix: tlf. 22 72 26 19 / e-mail: mb@jackon.dk.

OM POLYSTYREN:

Hovedparten af Jackons produkter er lavet af ekstruderet (XPS) eller ekspanderet (EPS) polystyren – Jackodur® og Jackopor®, som er bearbejdede olieprodukter, der består af 98% luft og er 100% recirkulerbare. 
Hos Jackon genbruges spild og rester fra produktionen til nye råstoffer og produkter. Brugt EPS og XPS kan smeltes om og benyttes til produktion af andre plastprodukter, fx havemøbler eller blomsterkasser. 
EPS og XPS absorberer minimalt med vand og kan ikke rådne, hvilket er med til at øge holdbarheden og dermed reducere behovet for udskiftning. Derudover er materialet kemisk bestandigt, således det ikke afgiver stoffer til hverken jord eller vand.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127