23948sdkhjf

Rejsegilde på det nordjyske supersygehus’ 30.000 kvm nabo

12 faggrupper er beskæftiget på byggeriet af Aalborg nye psykiatrihospital

Første spadestik til Aalborgs nye 30.000 kvm store psykiatribyggeri i Aalborg Østblev taget i marts sidste år.

Fredag den 3. maj 2019 nåede byggeriet en afgørende milepæl, da man kunne fejre rejsegilde på det omfattende byggeri.

Første etape, knap 11.000 kvm med TL Byg som totalentreprenør, indebærer etableringen af en ny psykiatrisk skadestue i forbindelse med akutmodtagelsen på det nye universitetshospital og flytning af retspsykiatrisk afdeling, de intensive afdelinger samt en række ambulatorier.

- Ved byggerier af denne karakter er der en lang række specielle behov og udfordringer, der skal tages hensyn til hele vejen igennem byggeprocessen. Patienterne og personalets sikkerhed kommer i første række, og det er vi selvsagt meget opmærksomme på, siger Peter Boltau, der er administrerende direktør i TL Byg, i en pressemeddelelse.

Særlige behov imødekommes
Psykiatribyggeriet omfatter i alt 11.000 kvm fordelt på fem etager og er den absolut største entreprise, TL Byg endnu har haft i ordrebogen. Bygningen skal blandt andet rumme den akutte psykiatri, retspsykiatri og den psykiatriske skadestue.

- Selve bygningen har været et interessant projekt, da der er tale om en meget stor bygning på 11.000 kvadratmeter, der skal huse patienter med forskellige udfordringer. Der er derfor blevet arbejdet særligt med farver, lys og natur for at skabe de bedste betingelser for patienternes hverdag, forklarer Tony Nielsen, der er projektleder hos TL Byg. 

Byggeriet beskæftiger i alt 70 mand fordelt på 12 faggrupper, herunder 35 håndværkere fra TL Byg.

Projektet følger tidsplanen og forventes færdigbygget i foråret 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109