23948sdkhjf

Nyt økonomisk benspænd for nordjysk supersygehus

Salget af et eksisterende sygehus i Aalborg, Sygehus Syd, ser ikke ud til tilnærmelsesvis at give de penge til finansieringen af Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU), som Region Nordjylland tidligere har forventet.

Det skriver Nordjyske.

En vurdering sætter prisen på hospitalskomplekset til 160 mio. kr. og det vil – forudsat det bliver salgsprisen – efterlade et hul på 220 mio. kr. i forhold til at indfri et lån.

Oplysningerne har regionen ifølge Nordjyske delt på et møde med Sundhedsministeriet tilbage i maj 2022.

Langt til 640 millioner 

Finansieringen af NAU kommer hovedsageligt fra statens kvalitetsfond, oprettet til støtte af 16 sygehusbyggerier i Danmark. Regionerne skulle desuden såt for en del af finansieringen, og salg af eksisterende sygehuse skulle indbringe en del af pengene.

Salg af Sygehus Syd og Sygehus Nord i Aalborg skal sikre Region Nordjylland 12,5 pct. af totalrammen på NAU, svarende til cirka 640 mio. kr. i dagens priser.

Da det Sygehus Nord i Aalborg blev solgt i januar 2021 til ejendomsselskabet Søren Enggaard A/S var prisen 225,8 mio. kr. Dengang havde Region Nordjylland efter to valuarvurderinger sat et prisskilt på Sygehus Nord til mindst 200 mio. kr.

Med udsigt til 160 mio. kr. for salget fra byens andet sygehus, ser Region Nordjylland dermed ind i et markant, trecifret millionhul i bidraget til supersygehuset i Aalborg østlige udkant.

NAU har været ramt af adskillige problemer. For en måned siden blev åbningsdagen rykket yderligere to år til 2026, ligesom den samlede ekstraregning er opgjort til forventet 1,37 mia. kr. Tallene kan meget vel ændre sig til det værre, da 40 km vandrør potentielt skal udskiftes.

Det skyldes, at vand har stået stille i rørene i tre og et halvt år, så det er blevet så forurenet, at rørene er begyndt at tære og ruste. Og ikke nok med dét, så viste en stikprøve, at der er hul i et af rørene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094