23948sdkhjf

Esbjergs BIG-byggeri igen i modvind

Forsvarsministeriet kan stikke en kæp i hjulet på det BIG-tegnede byggeri på Tovværket i Esbjerg. Det skriver JV.dk.

To af de tre kaktuslignende højhuse, som er kernen i byggeri, blev denne uge godkendt af Esbjerg byråd. Men det tredje og højeste af tårnene, som det internationalt anerkendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group, BIG, har tegnet, må vente.

Ministeriet – som har vetoret - har gjort indsigelse, fordi man frygter forsvarets radar på Flyvestation Skrydstrup 54 mk væk vil blive påvirket og begrænset af det højeste tårnbyggeri.

Om det så ender med et veto ligger først fast, når der er kommet beregning fra en af Forsvarsministeriet udvalgt rådgiver.

Spaden går i jorden næste måned
Ifølge bygherren, Esbjerg Towers ApS’, hjemmeside vil der blive fejret første spadestik til opførelsen af de – nu – 418 lejligheder den 4. juni 2019.

De tre tårne i Esbjerg Towers på henholdsvis 57, 35 og 23 meter var oprindeligt indrettet med cirka 450 private ungdomsboliger i forskellige størrelser.

Tidligere har den såkaldte lugtlov eller luftparagraffen – mere præcis Planlovens § 15 – fået Esbjerg Towers ApS til at ændre boliger i toppen af tårnene til 135 hotellejligheder.  

Lugtparagraffen indebærer, at boligbyggeri skal kunne være åbne vinduer uden risiko for lugtgener fra virksomheder. Og beboere i boliger over 27 meters højde på Tovværksgrunden, hvor Esbjerg Towers skal opføres, kan altså risikere at nå over lugt-grænseværdien. 

Derfor ændrede Esbjerg Towers ApS indretningen i det højeste tårns øverste etager - fra 27 meters højde til toppen - fra de påtænkte ungdomsboliger til hotellejligheder.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172