23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen renoverer for 50 mio. i Brønshøj

Farum-entreprenøren har netop indledt Danmarks historiens måske største tagsag med naturskifer. 15.500 m² eternittag udskiftes med naturskifer hos AAB afd. 38 i Brønshøj.
Projektet omfatter udskiftning af tage på 12 boligblokke og syv andre bygninger, og opgaven løber op i mere end 50 mio. kroner.

Renoveringen udføres i totalentreprise af Adserballe & Knudsen, som vandt opgaven på baggrund af en indbudt licitation. Virksomheden får hjælp fra sine faste partnere inden for nedrivning, vvs og blik, og det sikrer den nødvendige kapacitet til det omfattende projekt.

- Det mest krævende er, at opgaven er så stor. Vi lægger 198.000 skiferplader, slår 396.000 søm i osv. Bortset fra det, er den ikke så kompliceret. Vi har udført flere tilsvarende opgaver og har den nødvendige erfaring til at løse opgaven godt og til en konkurrencedygtig pris, siger adm. direktør Karsten Hjarsø.

Bærer hele risikoen
Som noget særligt har Adserballe & Knudsen valgt at tage ansvaret for vinterproblematikken. Forsinkelser og ekstra foranstaltninger på grund af vejret kommer således ikke til at udløse ekstra betaling.

- Jeg kan godt forstå beboerne og AAB’s valg. De kender prisen for arbejdet og kan sove trygt. Omvendt bærer vi risikoen. Den er selvfølgelig indregnet i et vist omfang i tilbudsprisen, men kan bliver dyr for os, hvis vi får 4 måneder med sne og frost som i seneste vinter, forklarer Karsten Hjarsø.

Direktøren håber således på en mild vinter, og samtidig tager virksomheden sine forholdsregler med en total overdækning af hver boligblok.

Fokus på håndteringen af asbest
Arbejdet blev startet op midt i juni med stillads og overdækning på første boligblok. Derefter går nedrivningsfirmaet J. Jensen i gang med at fjerne de gamle tagplader. De indeholder asbest og tages forskriftsmæssigt ned og deponeres.

Triarc Arkitekter har opgaven med projektering, tilsyn og byggeledelse. En opgave til 1,8 mio. kroner, som de vandt efter en prækvalifikation.

- Vi har navnlig fokus på håndteringen af de gamle asbestholdige tagplader. Sammen med Adserballe & Knudsen har vi foreskrevet proceduren, og alle parter er ekstra opmærksomme på at overholde reglerne, siger partner, arkitekt og projektleder Henning Olsen, Triarc og fortsætter:

- Dernæst er fokus på at vælge en god kvalitet af naturskifer. Da vi taler naturprodukt, skal du være opmærksom blandt andet på at undgå små jernpartikler i skiferen, som går ud over holdbarheden. Vi har valgt en spansk skifer, forudsat de overholder den sidste kvalitetskontrol.

20-30 mand på pladsen
Hver blok tager godt to måneder fra nedrivning til færdigt tag. To sjak arbejder parallelt i en rullende plan, og A&K har i alt er 20-30 mand og to funktionærer fra de forskellige fag i gang.

Midt i juli er taget fjernet på den første blok, og Adserballe & Knudsens tagfolk tager over og udfører murreparationer, lægger tag, indsætter nye taghætter og tagvinduer mm.

- Hovedentreprisen omfatter desuden, at vi skifter brugsvandsrør i 400 lejligheder og nye indgangspartier og kalfatringsfuger. Vi er inde med murer-, tømrer- VVS- og blikarbejde, i alt 20-30 mand på pladsen, siger Karsten Hjarsø.

Hele tagsagen forventes afsluttet i september 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109