23948sdkhjf

Trigon tager egen medicin

Den nordjyske entreprenørvirksomhed har energioptimeret sit nye domicil efter alle kunstens regler.
Når domicilet står klar i 2012 er målet at kunne klare opvarmning helt uden brug af fossile brændstoffer.

Dermed skal Trigons nye domicil ikke blot fungere som tag over hovedet for virksomhedens ansatte – det skal også vise nogle af de kompetencer, den nordjyske entreprenør har.

- Byggeriet af vores nye domicil er i sig selv et showroom. Her kan kunderne med egne øjne se, hvad der kan lade sig gøre i virkeligheden, og hvordan tingene virker. Og de kan se, at vi kan lave det, siger direktør Karl Erik Slynge til Kanal Frederikshavn.

Alternativ aircondition
For at gøre byggeriet mere miljøvenligt har Trigon blandt andet installeret jordvarmeanlæg, varmepumper og passiv køling.

Jordvarmen er installeret i fire boringer, der går ned i 120 meters dybde. Her bliver overskudsvarmen ledt ned om sommeren og hentet op igen, når det bliver koldere tider. Om sommeren ledes der til gengæld koldt vand gennem slanger i gulv og loft som erstatning for et mere traditionelt, energiforbrugende aircondition-anlæg.

For at fuldende det miljøvenlige byggeri har Trigon installeret en husstandsvindmølle og isoleret bygningen godt og grundigt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11