23948sdkhjf

Stort hotel- og feriecenter ved Skagen- kendt fisker og lokal entreprenør gør det igen

Mellem Nordsøen og Kattegat, med udsigt til klitplantagernes urørte natur kort fra Gl. Skagen og Skagen by ligger Lille Skagen. I udstykningen, der tidligere husede en nu nedrevet folkeskole, opføres 86 boliger i det traditionelle Skagen-hus, og nu er tiden kommet til, at den sydligste og sidste del af udstykningen skal bebygges.

Den nordjyske entreprenørvirksomhed Trigon står for opførelsen af et 10.000 etagemeter feriecenter på stedet, mens den kendte storfisker Henning Kjeldsen er bygherre.

Børnefamilierne bydes indenfor til både et stort, indendørs legeland og et badeland, mens de voksne kan benytte sig af wellness-faciliteter. For gæster udefra med behov for overnatning bliver der mulighed for at vælge mellem 50 hotelværelser eller en af de nyopførte 10-personers sommerhuse.

For en lille måned siden præsenterede bygherre-entreprenør duoen et andet projekt i Skagen, det maritime museumsprojekt Maskinrummet på Skagen Havn.

Samspil med omgivelserne

Det nye byggeri opføres ifølge folkene bag i materialer, der spiller sammen med den omkringliggende natur samt Skagens kendte og karakteristiske byggestil.

De nye feriehuse vil, ligesom de allerede opførte boliger i udstykningen, blive pudset og malede facader og røde tegl på tagene, der er tro mod den traditionelle Gl. Skagen stil.

Selve hovedbygningen, der rummer både hotel i to etager, legeland, badeland med blandt andet 25 meter bassin til svømmere, rutsjebaner og legeområder, samt stort wellness i absolut luksusklasse, vil blive opført, så det set ude fra lader bygningen rejse sig fra landskabet og skråne op som en bakke med et feriecenter under sig.

Det skrående tag får det højeste punkt i den sydøstlig retning. Med adgang til det skrånende tag, som er i stil med klitplantagens bevoksning af hårdføre træsorter som bjergfyr og sitkagran, beklædes med grønt tag, vil der her blive mulighed for at få endnu en oplevelse med, idet man fra toppen af taget vil kunne se ud over både Skagen by og Gl. Skagen.

Som ramme om store dele af hovedbygningen er der glasvægge, som støttes af bjælker af patineret træ, mens store dele af de bærende konstruktioner vil blive opført i forskallingspræget beton, som man kender det fra de mange bunkere fra Anden Verdenskrig, der findes på de nordjyske strande.

Centralt placerede atriumgårde vil sikre lys og udsigt til de indendørs faciliteter, og til at binde det hele sammen vil der centralt og øverst i byggeriet café og restaurant område med udsyn til de fleste af stedets faciliteter, mens en udstrakt brug af glasvægge, både ind- og udvendigt, sikrer et let, luftigt og åbent udtryk.

Langsigtede planer med Lille Skagen

Lille Skagen har som en ny og attraktiv bydel været flere år undervejs. Allerede i 2015 overtog den nordjyske entreprenørvirksomhed området, da Frederikshavn Kommune solgte de nedrivningsmodne bygninger, der havde huset den lokale folkeskole, Hedeboskolen. Siden har der været arbejdet planer for området, hvor de allerede opførte 86 boliger.

Foruden boligerne har Trigon også opført yderligere to ejendomme, der er blevet skænket til henholdsvis Kræftens Bekæmpelse og Scleroseforeningen. Begge organisationer spiller en særlig rolle for den nordjyske virksomhed, idet A/S Trigon er ejet af en almennyttige fond, Civilingeniør Bent Bøgh og hustru Inge Bøghs fond også kendt som Trigon Fonden, som blandt andet har til formål at støtte forskning i kræft og sklerose.

Siden overtagelsen af grunden har der ligeledes været leget med flere planer af flere omgange, om at opføre et feriecenter, blot uden hotel-delen. Den er kommet til efter storfiskeren Henning Kjeldsen er gået ind i projektet og sammen, har de vurderet at det skulle være et hotel- og feriecenter.

A/S Trigon

Trækplaster hele året

Planer om at gøre det nye hotel- og feriecenter til et trækplaster hele året, er også en dimension, som adm. direktør i Trigon, Mikkel Mørk Westergaard, lægger vægt på.

– Som det er nu, er Skagen jo stadig langt overvejende en sommerdestination. Det vil vores nye projekt lave radikalt om på. Det vil give helt nye muligheder for aktiviteter for hele familien, også i ydersæsonerne og ikke mindst om vinteren, siger bygge-direktøren i pressemeddelelsen.

Opførelsen af det nye hotel- og feriecenter i Lille Skagen ventes igangsat anno 2023 og forventes at være klar ved udgangen af 2024. Men arbejdet for Trigon er allerede igangsat.

Planlægning og projekteringsarbejdet i virksomheden beskæftiger allerede flere af de flittige medarbejdere.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079