23948sdkhjf

Unik spejderhytte i storbyen

Sophus Søbye Arkitekter er på banen med et projekt, der vil sætte nye standarder for funktionel og arkitektonisk kvalitet i friluftsbyggerier.
Spejdergruppen DDS Søndermark henvendte sig i 2008 til Lokale- og Anlægsfonden med en ansøgning om støtte til en ny spejderhytte.

Gruppe har i dag to meget nedslidte hytter, som kræver mange både fysiske og økonomiske kræfter at vedligeholde for de 110 aktive byspejdere.

Lokale- og Anlægsfonden har i en årrække arbejdet på at udvikle både den funktionelle og den arkitektoniske kvalitet af spejderhytter og friluftsbyggerier. Centralt er at skabe velbeliggende bygninger, der rumme en række andre aktiviteter i naturområderne de dage og aftener, hvor spejderne ikke bruger stedet.

Denne idé har også været udgangspunktet for den kommende hytte på Frederiksberg, der er tegnet af Sophus Søbye Arkitekter og koster 9,5 mio. kroner at opføre. Frederiksberg Kommune og Lokale- og Anlægsfonden støtter projektet med hhv. 4 og 2 mio. kroner.

Henvender sig til mange brugergrupper
Den nye spejderhytte opføres i beton, træ og glas og kommer til at bestå af to bygninger, der sammenkobles af en overdækket terrasse i 1. sals højde.

Den ene bygning på 276 m² opføres med store glaspartier og får bl.a. køkken, caféområde, forsamlingsrum og aktivitetsrum.

Den anden bygning på 178 m² kommer til at indeholde værksted og omklædningsrum, som kan benyttes af de løbere, der ofte tager en eller flere ture rundt om Søndermarken. Bygningen får en række mindre rum samt et loungeområde og overnatningsmuligheder. Omkring bygningen etableres udeværksted og udekøkken.

Mellem de to bygninger etableres en 270 m² stor aflukket terrasse kaldet basecampen. Dele af basecampen bliver overdækket. Den bliver udstyret med værestedsmøbler, bålplads og en hemmelig udgang til Søndermarken i form af et langt trædæk, der bugter sig fra basecampen og ind i skrænten til Søndermarken.

Kommer lokalområdet til gode
Blandt de nye brugergrupper til spejderhytten finder man løbere både i klubber og de selvorganiserede, rollespillere, alle med interesse for naturen i det bynære miljø, aftenskoler, gymnastik, skoler og institutioner.

- Det er et spændende projekt, hvor byspejderbegrebet udfoldes på en ny måde med en moderne og flerfunktionel spejderhytte på kanten af både storby og parkområde. Det er et projekt, hvor spejderne fra DDS Søndermark Gruppe vælger at henvende sig til og inkludere en lang række andre brugere i stedet for som mange foreninger at lukke sig om sig selv og deres bygning. Den nye spejderhytte bliver et aktiv, som kommer hele lokalområdet til gode, siger direktør Torben Frølich fra Lokale- og Anlægsfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094