23948sdkhjf

Enggaard skyder endnu et Fredericia-projekt i gang

Nu er spaden kommet i jorden ti de første andelsboliger i Fredericias nye kanalbyd, Kanalbyen.

Totalentreprenøren A. Enggaard fik hjælp af både Fredericias borgmester og viceborgmester samt en beboer i det kommende byggeri, Bådhusene, da første spadestik blev markeret den 21. maj. Det skriver Kanalbyen i en pressemeddelelse.

I første omgang bygger A. Enggaard nu 15 boliger, som Kanalbyens første andelsboligejere kan indtage i foråret 2020. Herefter følger yderligere 57 boliger i Bådhusene. 

De nye boliger bliver opført i maritime materialer som beton, cortenstål og træ, hvilket er med til at understrege havnestemningen i Kanalbyen. Lejlighederne er alle i ét plan med egen indgang fra terræn eller svalegang. Til svalegangen er der adgang via trappe og/eller elevator. 

Én del af et større kvarter
Bådhusene er en del af Sønder Voldgade Kvarteret, hvor A. Enggaard vil bygge i alt 36.000 kvm.

Ud over bådhusene består det også af kontorbyggeriet Port House, boligbyggeriet Langebro samt et kommende parkeringshus. Mellem husene ligger det nye byrum ’Fisketorvet’, hvorfra man kan komme ud på den lange mole – eller sætte en båd i vandet ved slæbestedet. 

Bådhusene er de første andelsboliger i Kanalbyen. Foreningen bag boligerne er bygget op efter den nye andelsboliglov, hvis formål er at sikre en robust økonomi. 

Bådhusene bliver en del af en blandet bydel med forskellige ejerformer. Der er allerede bygget både ejerlejligheder og almene boliger i Kanalbyen, og et projekt med ungdomsboliger er undervejs.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125