23948sdkhjf

S vil bruge 14 milliarder mindre på offentlige bygninger

I Socialdemokratiets 2025-plan bliver der rykket 14 mia. kr. væk fra pengekassen til offentlige investeringer i offentlige bygninger som fx. skoler

Der skal slås hul på sparegrisen med penge til investeringer i offentlig infrastruktur og bygninger, så der kan bruges flere kroner og øre på sygeplejerske, pædagoger og andre velfærdsgoder. I hvert fald hvis Socialdemokratiet kommer til magten efter folketingsvalget.

Det skriver PolicyWatch.

I Socialdemokratiets 2025-plan, som blev præsenteret i mandags, oplyser partiet, at det vil flytte penge fra rammen til offentlige investeringer og ind i det økonomiske råderum.

Det betyder i praksis, at kassen med penge, der er sat af til veje, broer og nye bygninger i det offentlige, i stedet skal sendes over i kassen med penge til eksempelvis velfærd i form af blandt andet flere ansatte i den offentlige sektor.

Interesseorganisationen Dansk Byggeri begræder, at Socialdemokratiet lægger op til at bruge færre penge på offentlige investeringer end hidtil antaget for i stedet at bruge pengene i blandt andet den offentlige sektor.

- Det er kritisabelt, at Socialdemokratiet vil bruge den offentlige investeringsramme som en malkeko, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri til PolicyWatch.

- Det handler ikke om, at de offentlige investeringer skal være en beskæftigelsesterapi for bygge- og anlægsbranchen. Det handler om, at pengene skal være med til at få samfundet til at hænge bedre sammen, fortsætter Bo Sandberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064