23948sdkhjf

3XN klar med museum i Liverpool

Liverpools nye bymuseum, som åbner 19. juli, handler ikke blot om at fortælle historien om en storslået havneby, eller om hjembyen for the Beatles, mener arkitekten, Kim Herforth Nielsen.
Museum of Liverpool er det største nationale museum opført i England i over hundrede år, og ligger på et UNESCO World Heritage Site ved siden af Liverpools tre mest berømte bygninger, de såkaldte ”Three Graces”. Med dette i baghovedet var grundlægger og kreativ direktør i 3XN, Kim Herforth Nielsen, ikke i tvivl om udfordringens størrelse, da tegnestuen vandt projektet:

- Dette er et af de største og vigtigste projekter i 3XN’s 25-års historie. Og museets design er resultat af en meget grundig proces, hvor det var vores hovedprioritet at lytte til byens borgere, lære os byens historie, og forstå potentialet i det historiske sted, som museet skulle opføres på.

En struktur, der samler Liverpool
Museet ligger ved floden Mersey i Liverpools centrum, og fungerer som et oplagt mødested, idet museet udgør forbindelsesleddet mellem havnepromenaden og den gamle dok, som i dag huser restauranter, museer og butikker. Arealet omkring museet tilbyder siddepladser med udsigt til floden og bylivet. Inde i museet lægger det centrale atrium, med den skulpturelt svungne trappe til gallerier, op til mange sociale anvendelsesmuligheder.

- Dette museum binder byen sammen på flere plan. Både fysisk, socialt og arkitektonisk. Når jeg kalder det en struktur frem for en bygning, lægger jeg vægt på alle de samlende elementer, som museet indeholder - både i konkret og overført betydning. Denne idé har været central fra starten, og det glæder mig at se, at den fremstår meget fuldendt i det endelige byggeri, forklarer Kim Herforth Nielsen.

- Vi valgte 3XN til at designe vores museum, og de levede op til vores krav. Det endelige museum er en storslået tilføjelse til Liverpools bybillede. Jeg kan næsten ikke vente med at åbne dørene op og vise vores nye museum frem for besøgende, og opfordre dem til at opleve vores fantastiske by, siger Dr. David Fleming, direktør for Liverpools Nationale Museer.
Læs mere om: 3XN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125