23948sdkhjf

MT Højgaard skærer stor luns af underskud

Der er stadig røde tal på bundlinjen i byggekoncernen MT Højgaard, der netop har offentliggjort tal for første kvartal, men der er tale om en klar fremgang.

Resultat før skat er på -3 mio. kr. i perioden januar-marts 2019, mens det sidste år var på -60 mio. kr. i samme periode.

Koncernens omsætning er årets første kvartal steget 11 pct. til 1,7 mia. kr. primært som følge af vækst i Byggeri, mens omsætningen i Anlæg faldt.

Samtidig er sidste års negative drift vendt til plus. Driftsindtjeningen (ebit) er på 5 mio. kr. mod -56 mio. kr. i første kvartal 2018.

Udviklingen i første kvartal viser, at genrejsningen af MT Højgaard-koncernen, der kom ud med et underskud på over en halv mia. kr. i 2018, følger planen, mener adm. koncerndirektør Anders Heine Jensen.

- Revitaliseringen af MT Højgaard følger planen med en yderligere stabilisering af driften i kvartalet, mens koncernens øvrige virksomheder fortsat klarer sig fornuftigt. Indtjeningen er som ventet belastet af, at vi er ved at færdiggøre projekter med lav eller ingen indtjening.

- Vi venter en yderligere forbedring af indtjeningen henover året, så 2019 bliver et overgangsår, hvor vi vender udviklingen og skaber et bæredygtigt fundament for fremtidige forbedringer af lønsomhed og pengestrømme, lyder kommentaren fra Anders Heine Jensen i en børsmeddelelse.

Forventningerne til koncernens omsætning er uændret på omkring 7,0 mia. kr., og resultat af primær drift  forventes uændret at blive i niveauet 75 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109