23948sdkhjf

Holbæk Sygehus har vokseværk

Grønt lys til udvideles på 42 mio. kr.

Holbæk Sygehus har netop fået grønt lys til at udvide med 18 enestuer.  

Udvidelsen, som sker næste år og koster 42 mio. kr., betyder, at Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus vokser fra 165 til i alt 183 sengepladser. 

Tilbygningen er første led i den løbende modernisering af Holbæk Sygehus, som skal sikre patienterne tidssvarende rammer samt styrker arbejdsmiljøet for de ansatte.

- Vi er meget glade for nu at kunne sætte gang i byggeriet. Det er et udtryk for det politiske fokus, vi har haft og fortsat har på det medicinske område, som har været udfordret de seneste år, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, i en pressemeddelelse.

Det er Regionsrådet, som har givet grønt lys til udvidelsen, der er en del af den politiske plan om at styrke det medicinske område i Region Sjælland og på Holbæk Sygehus. 

Bygger på erfaringer fra andre byggerier 
Udvidelsen er første fase i en langsigtet og omfattende modernisering af patientstuer og øvrige faciliteter på Holbæk Sygehus. Byggeriet ventes at gå i gang i oktober 2019, og man forventer, at byggeriet står færdigt og tages i brug november

En analyse af det medicinske område viste i 2018, at der de senere år er kommet et øget pres på sygehusene især med akutte medicinske patienter, der kræver indlæggelse. Det har medført kapacitetsudfordringer, som den nye udvidelse af Holbæk Sygehus skal være med til at løse.

Til indretningen af de nye stuer har sygehuset taget ved lære af erfaringerne fra regionens andre byggerier. Det betyder, at der blandt andet er taget højde for, at der skal være plads til besøgende og overnattende gæster, ligesom stuerne er indrettet, så de kan bruges som isolationsstuer.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096