23948sdkhjf

Østjysk totalentreprenør starter Københavns først OPP-byggeri

13.000 kvm skøjtehal og p-hus er det første byggeri i det nye Østre Gasværk Kvarter i København

Københavnerne får en helt ny skøjtehal på Østerbro. 

Onsdag den 29. maj tog Casas administrerende direktør Torben Modvig samme med Københavns overborgmester Frank Jensen og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde første spadestik til skøjtehallen, som skal stå klar i begyndelsen af 2021. 

- Vi har arbejdet tæt sammen med Københavns Kommune i flere måneder for at finde det optimale projekt, siger Torben Modvig i en pressemeddelelse.

Casa er totalentreprenør på den i alt 5.227 kvm store skøjtehal. 

Skøjtehallen er det første byggeri i Østre Gasværk Kvarter, som i de kommende år vil udvikle sig til et helt nyt byområde. Hallen kommer til at byde på en 30 gange 60 meter is-bane med service- og klubfaciliteter samt publikumsområder med plads til 500 tilskuere. 

Samtidig er skøjtehallen det første Offentligt Privat Partnerskab (OPP), Københavns Kommune indgår i. Kommunen står for finansiering og daglig drift, og totalentreprenør Casa og ejendomsforvaltningsselskabet Deas står for opførelse samt indvendigt og udvendigt vedligehold af skøjtehallen i de første cirka 24 år. 

- En skøjtehal har mange tekniske løsninger, der skal spille sammen. Så vi projekterer og planlægger nu hallens drifts- og vedligeholdelsesopgaver ned i mindste detalje på kort og lang sigt. Det sikrer et højt serviceniveau i dagligdagen og en totaløkonomisk løsning i høj kvalitet, siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør med ansvaret for OPP og OPS (Offentlig-Privat Samarbejde) i Deas.

København vokser med 10.000 indbyggere om året. Det kræver både flere boliger og flere idrætsfaciliteter og fritidstilbud. Der har længe været et stort ønske om en ny skøjtehal på Østerbro, og derfor har Københavns Kommune sammen med private aktører udviklet den nye skøjtehal, der både skal favne det brede foreningsliv, men også giver eliteidrætten rum til udfoldelse.

Fakta om Østerbro Skøjtehal

Bygherre: Københavns Kommune
Konsortium: Casa (opførelse) og Deas (vedligehold og administration af OPP-selskabet)
Areal: 5.227 kvm + 7.854 kvm p-hus (opførelse i totalentreprise)
Placering: I den sydlige del af Østre Gasværk Kvarter på Østerbro i København.

Om OPP (Offentligt Privat Partnerskab)

Østerbro Skøjtehal opføres og drives som et Offentligt Privat Partnerskab. Københavns Kommune er ejer og står for finansieringen af skøjtehallen samt daglig drift. Totalentreprenøren Casa og ejendoms-forvaltningsselskabet Deas står for opførelse samt indvendigt og udvendigt vedligehold af skøjtehallen i de første ca. 24 år.

Kernen i OPP er, at det offentlige samarbejder med en privat leverandør til at gennemføre et byggeprojekt og stå for den fremtidige drift. De private partnere, i dette tilfælde Casa og Deas, får altså ikke blot ansvar for byggeriet, men også for efterfølgende vedligehold og visse driftsopgaver. Tanken er, at den private part dermed har et klart incitament til at sammentænke byggeri, drift, vedligehold og energi i et langsigtet perspektiv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141