23948sdkhjf

Fokus på bæredygtighed og hensynet til beboerne

Hovedentreprenør B. Nygaard Sørensen A/S har ansvaret for byggeriet af Boliv på ca. 5.700 m2, herunder opførelse af 78 nye almene boliger til fysisk og psykisk handicappede samt renovere en række af de eksisterende bygninger. Et projekt, hvor DGNB og de sociale aspekter stiller store krav i alle byggeriets faser.

Det er et historisk byggeri, som hovedentreprenør B. Nygaard Sørensen A/S har ansvaret for i området omkring den bevaringsværdige Lillemosegård på Kellersvej i Søborg. Og der bliver taget ekstraordinære hensyn, så både de fysisk og psykisk handicappede beboere og miljø bliver godt behandlet, når håndværkerne indtager byggepladsen omkring Boliv.
78 boliger opføres fordelt på 6 blokke i 1-plan og et samlet areal på ca. 5.700 m2. Særligt ved nybyggeriet og på byggepladsen kommer principperne omkring DGNB i spil. Projektet forventes at blive DGNB-certificeret til guld, og det er B. Nygaard Sørensen A/S, der har ansvaret for, at de materialer, der indbygges lever op til bæredygtighedskravene. Det betyder bl.a. indsamling af materiale-og datablade fra underleverandører for at sikre overblikket over, at alle materialer, der benyttes lever op til kravene.

Vi er kun gæster
DGNB er dog andet og mere end hensyn til klima og miljø. Det handler også om sociale aspekter, kommunikation og hensynet til beboerne, mens byggeriet står på.
“Vi er gæster, og vi er på besøg i de 3 år byggeriet står på. Det vil sige, at vi selvfølgelig skal vise størst mulig hensyn til de beboere, der nu pludselig bor på en byggeplads,” siger projektleder Stefan Mikkel Nielsen fra B. Nygaard Sørensen A/S, der fortæller, at den sociale ansvarlighed på byggepladsen er helt afgørende og samtidig en naturlig del af virksomhedens DNA.

Særlige hensyn til beboerne
Det kræver en særlig tilgang til tingene, når en stor byggeplads med masser af materiel, maskiner og håndværkere skal fungere i et miljø hvor fysisk og psykisk handicappede samtidig skal føle sig hjemme. “Beboerne har en række udfordringer, der stiller særlige krav til, hvordan byggepladsen er organiseret samt til kommunikationen og dialogen. Når vi har med beboere at gøre, der oplever hurtige ændringer i sindstilstand, dårlig korttidshukommelse, mentale problemer, indlæringsvanskeligheder, sprogproblemer osv., er vi selvfølgelig nødt til at agere anderledes, end på en hvilken som helst anden byggeplads” lyder det fra Stefan Mikkel Nielsen, der fremhæver den store indsats hele Boliv-teamet, byggeledelsen og bygherre gør, som er med til at sikre, at byggepladsen fungerer så godt som den gør.

Undervisning af håndværkerne
Der er særlige krav til skiltning, meget tydelige afskærmninger, sikring af adgangsveje, klar og tydelig kommunikation og ikke mindst løbende dialog med brugerne og de ansatte. “Det er en særlig udfordring at arbejde på dette projekt, og derfor underviser vi også håndværkerne i, hvordan de skal opføre sig, og hvordan de skal håndtere de mennesker, der bor her,” siger Stefan Mikkel Nielsen, som forklarer, at man bl.a. derfor har indført rygeforbud på hele pladsen, særlige grænser for lydniveau, og hastighedsgrænse på 10 km/t i området. I forlængelse af den sociale ansvarlighed, som er en integreret del af B. Nygaard Sørensens måde at drive virksomhed på, har man ansat to af beboerne på Boliv nogle dage om ugen for at hjælpe i det daglige arbejde. “Det betyder utrolig meget for de to nye medarbejdere, at de bliver en del af byggeriet, men det betyder også meget for os andre. Det er med til at give en mere integreret stemning mellem beboere og håndværkere,” siger Stefan Mikkel Nielsen.

”Vi er gæster, og vi er på besøg i de 3 år byggeriet står på. Det vil sige, at vi selvfølgelig skal vise størst mulig hensyn til de beboere, der nu pludselig bor på en byggeplads”
Stefan Mikkel Nielsen, projektleder, B. Nygaard Sørensen A/S

Læs mere om B. Nygaard Sørensen A/S på: https://www.bns.dk/

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078