23948sdkhjf

NCC vinder næsten-milliardbyggeri i Aarhus

NCC skal bygge det kombinerede bolig- og erhvervsprojekt Nicolinehus på Aarhus Ø. Bygherren, udviklingsselskabet Bricks, har valgt entreprenørkoncernen som totalentreprenør på det 40.000 kvm store projekt med boliger, markedshal, butikker, fitness, kontorer og restauranter.

- Vi er utrolig glade for at skulle opføre Nicolinehus. Byggeriet bliver en perle på Aarhus Ø med arkitektur af høj kvalitet. Som entreprenør sætter vi en ære i at være med til at præge udviklingen i Aarhus og stå for nogle af byens markante byggerier, siger direktør Mogens Nielsen, NCC Byggeri Vest, i en pressemeddelelse.

Aftalen løber op i 977 mio. kr., skriver NCC endvidere i meddelelsen.

Har været i gang længe

På sin vis er der tale om, at koncernen fortsætte og færdiggør Nicolinehus. Projektet er delt i to totalentrepriser, og NCC-selskabet Hercules Fundering står med totalentreprisen på den totale byggegrube. Arbejdet omfatter alt jordarbejde og udførelsen af indfatningsvægge, som består af mere end 8700 kvm spuns og 700 styk borede jordankre. 

Den komplette byggegrube omkring Nicolinehus skal stå færdig til august 2019.  

NCC har allerede sat et solidt aftryk på Aarhus Ø, hvor selskabet har opført Isbjerget, Dokk1 og Havneholmen.

Nicolinehus bliver et spektakulært byggeri bestående af to tætliggende, trekantede karréer med store, forskudte terrasser op til 17 etager og med kajkant til begge sider. Byggeriet er designet med gode udsyn, sollys og gennemlyste lejligheder/kontorer.

Projektet indeholder 181 ejerlejligheder, 60 lejeboliger samt 6.000 kvm kontor.

Derudover opføres en markedshal med et stort atrium, hvor cafeer og stande vil sælge mad og drikke, en større Føtex butik og andre småbutikker i stueplan. Der vil ligeledes være restauranter samt et område med pool og sauna. I kælderen bliver der plads til et fitnesscenter og ca. 450 parkeringspladser i to etager.

Nicolinehus skal gøre byen smukkere
Nicolinehus er tegnet af Aart Architects, der har hentet inspiration i midtbyens gamle karreér med sine karakteristiske og robuste røde teglsten. Mellem de to trekantede bygninger bliver der plads til en fælles gårdhave, nord for byggeriet opføres en offentlig aktivitetsplads og både terræn og terrasser beplantes. Bygherren Bricks lægger vægt på at skabe kvalitetsbyggeri i en kombination af god arkitektur og godt design, der sikrer god byudvikling med fokus på liv og trivsel.

Byggeriet kommer til at ligge i området mellem Dagmar Petersens Gade og Bernhardt Jensens Boulevard, tæt på Havnebadet og Aarhus Lystbådehavn.

Rådgivende ingeniør på projektet er Rambøll, mens Schønherr er landskabsarkitekt.

Byggeriet går i gang efter sommer og det forventes at stå færdigt i 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156