23948sdkhjf

Arkitekter og ingeniører: SKI vil udelukke de små

Fremtidige offentlige udbud kan blive delt op i så store geografiske regioner, at det reelt udelukker mindre virksomheder fra at deltage, hævder Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Danske Ark.
De to foreninger troede ellers, at de havde en fornuftig dialog kørende med Statens og Kommunernes Indkøbs Service, men i et udkast til en ny udbudsmodel lægger SKI op til at opdele rammeaftalen i to regioner; Øst- og Vestdanmark.

- På grund af det store, geografiske område, SKI lægger op til, vil små virksomheder ikke kunne være med. Da det offentlige som indkøber er en kæmpe spiller for vores og FRI’s medlemmer, vil branchens struktur blive ødelagt. Der vil være en stor sandsynlighed for, at små og mellemstore virksomheder må lukke, fordi deres kundegrundlag forsvinder til fordel for de store virksomheder, udtaler chefjurist i Danske Ark, Preben Dahl, til Børsen.

Lægger op til dialog
Sammen med Henrik Garver, direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, kritiserer han også, at SKI fremover vil kræve fem referencer, der er under tre år gamle fra leverandører.

Derfor har de to foreninger skrevet et brev til SKI, og efterfølgende er de blevet inviteret til nye samtaler. Det er ikke lykkedes Børsen at få et interview med SKI’s administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen om sagen, men via sin presseafdeling lægger hun op til en konstruktiv dialog.

- Vi skal have en god konkurrenceudsættelse af området. Udbuddet skal matche kundernes behov, og den kommende aftale skal være brugervenlig at anvende, så transaktionsomkostningerne minimeres for både kunder og leverandører, lyder det fra Signe Lynggaard Madsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157