23948sdkhjf

70.000 DGNB-certificerede kvm henter inspiration fra musikfestival

PensionDanmark i nyt samarbejde med NorthSide om udviklingen af en bæredygtig bydel i det centrale Aarhus

Når festivalen Northside løber af stablen 6.-8. juni i Aarhus, vil de musikglade gæster og andre borgere i Aarhus for første gang blive præsenteret for Aarhus’ nyeste bydel - Trælasten. 

Trælasten dækker mere end 36.000 kvm ved Dagbjergvej mellem Ringgaden og Silkeborgvej i Aarhus. Her bliver der næste sommer taget første spadestik til en bæredygtig bydel med boliger, butikker og kontorer. 

På Trælasten skal der opføres 70.000 bæredygtighedscertificerede kvm fordelt med 80 pct. boliger og 20 pct. retail og erhverv. Det er målet at boliger, butikker, kontorer og byrum DGNB-bæredygtighedscertificeres i kategorien Guld samt at byområdet opnår stor egenart og høj liveability.

- Trælasten er det første bæredygtige byområde, som PensionDanmark udvikler, og vi er meget glade for samarbejdet med Aarhus Kommune og Casa som totalentreprenør om at udvikle denne del af Aarhus Midtby. Målet er, at den bliver et så attraktivt sted, at flere borgerne end dem, der bor på Trælasten, har lyst til at færdes og opholde sig i de bæredygtige byrum på Trælasten , siger Torben Möger Pedersen, PensionDanmarks administrerende direktør, i pressemeddelelsen. 

Hør om Trælasten på NorthSide 2019
Hver dag under NorthSide vil omkring 20.000 af de forventede 35.000 festivalgæster gå eller cykle til og fra festivalpladsen i Ådalen via Brabrandstien. Det vil bringe dem lige forbi Trælasten, hvor de forbipasserende på stien får mulighed for at tage et lille hvil og en kop kaffe, alt imens de kan få en dialog med PensionDanmark om den kommende bydelsudvikling på Trælasten. 

Fakta: Trælasten

Arkitekter: Gehl People og Briq Group

Totalentreprenør: Casa Group

Omfang: 70.000 kvm bolig, detail og erhverv

Udarbejdelse af grafisk identitet: 2019

Lokalplan: Sommeren 2020

Byggestart: Sommeren 2020

På Northside vil der også være en særlig session i festivalområdet Kolonihaven under navnet ”Bæredygtig byudvikling og fællesskaber”, hvor man kan møde nogle af arkitekterne bag udviklingen af den nye bydel. 

Partner i Gehl, Kristian Skovbakke Villadsen, debatterer bæredygtig byudvikling og fællesskaber med Peter Bur Andersen fra Briq. Debatten vil blive modereret af projektudviklingsdirektør Mia Manghezi fra PensionDanmark. 

Udover at være med i Kolonihaven bidrager Trælasten blandt andet også med oplæg fra Anders Lendager, CEO Lendager Group, til NorthSides Sustainability Symposium, hvor der vil være deltagelse fra en lang række klimapartnere. 

Både arrangementet i Kolonihaven og NorthSides Sustainability Symposium vil byde på tanker om byudvikling, bæredygtighed, byrum, byliv og genanvendelse. Kolonihavearrangementet samt det planlagte borgermøde 6. juni er begge en del af PensionDanmarks mission om at involvere borgerne i det nye projekt. 

NorthSide har siden festivalens grundlæggelse i 2010 haft bæredygtighed som en kerneværdi, og arbejdet har blandt andet kastet international hæder af sig ved flere lejligheder. NorthSide præsenterer hvert år et 100 pct. økologisk udvalg af mad, og markant indsats med sortering sikrer, at 78 pct. af alle affaldsressourcer bliver genanvendt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125