23948sdkhjf

Elindco skal bygge nyt testcenter for DTU

Den nye bygning skal certificeres til DGNB-guld

Elindco står i spidsen for totalentreprenørteamet, der skal udvide kapaciteten hos DTU indenfor forskning og test af elektromagnetiske systemer i hele mikrobølgefrekvensområdet.

Det skriver entreprenørvirksomheden fra Jyllinge i en pressemeddelelse.

Med på holdet er også Christensen & Co. Arkitekter, Langvad Arkitekter og Moe Rådgivende ingeniører som rådgivere.

Den nye bygning, betegnet B357, bliver cirka 1.500 kvm og kommer til at indeholde laboratorier, der blandt andet skal anvendes til målinger af antenner på satellitter og udvikle samarbejdet med det europæiske rumagentur, ESA, samt danske og internationale virksomheder indenfor trådløs kommunikation. 

Fakta: DTU ETC, B357

Bygherre: DTU

Areal: ca. 1.500 kvm

Team: Totalentreprenør Elindco, Langvad A/S Arkitekter, Christensen & Co Arkitekter, Moe Rådgivende Ingeniører.

Bygherrerådgiver: Rambøll

Projektering/Byggeperiode: juni 2019-marts 2022

Bygningen rummer i alt fire nye laboratorier, tre radiodøde laboratorier til forskellige typer af antennemålinger samt et skærmet rum til målinger af millimeterbølge komponenter og kredsløb. Derudover indrettes et stort undervisningslaboratorium med tilhørende studiemiljø, der skal understøtte et tværfagligt miljø blandt forskere, erhvervsfolk og studerende, som kommer til at færdes naturligt blandt hinanden. 

Bygges til DGNB Guld 
De unikke testfaciliteter har fra DTUs side medført en række essentielle krav i forhold til bygningens facade, temperaturstyring, fundering og vibrationsfrit testmiljø, som holdet på bedste vis har fået implementeret i vinderprojektets arkitektur og funktionalitet.

Dertil kommer, at bygningen skal certificeres til DGNB-guld efter en skræddersyet DGNB flex-matrice tilpasset bygningens karakter. 

Netop kombinationen af teknisk tunge laboratorier og et rumligt studie- og forskningsmiljø er en specialitet hos arkitekterne fra Christensen & Co. og ingeniørerne fra Moe, der har vundet flere lignende opgaver på DTU og lige nu samarbejder på opførelsen af bygningen B310. 

Udover kravene til den færdige bygning skal der i løbet byggeperioden gennemføres flere testkampagner i de tilstødende, eksisterende laboratorier, hvilket fordrer vibrationsfri byggeplads, så det har krævet ekstra fokus på koordinering, logistik og byggeflow i planlægningen af udførelsesfasen. 

Opførelsen af de udvidede faciliteter til DTU’s Elektromagnetisk Test Center vil stå færdig i 2022.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141