23948sdkhjf

Vallensbæk bygger nyt til børnene

- Se, en gravko! 

Sådan lød det fra en af de kommende brugere af en ny daginstitution i Vallensbæk Nord. Han var på plads, da borgmester Henrik Rasmussen førte rendegraveren til første spadestik til projektet. Det samme var andre børn, forældre, medarbejdere og håndværkere ved den officielle start på byggeriet. Det skriver Vallensbæk kommune på sin hjemmeside.

Den nye institution vil få plads til 70 børn – 19 vuggestuebørn, 45 børnehavebørn og yderligere seks børn med særlige behov. Udover 70 børn vil der blive plads til 20 ansatte. 

Totalentreprenør Bo-Hus fra Nykøbing Falster skal gennemføre opgaven i samarbejde med Friis Andersen Arkitekter fra Nykøbing Falster og ingeniør Søren B. Nielsen fra Næstved. Vallensbæk Kommune er bygherre.  

Byggeriet erstatter den gamle institution Birkely, som efter en omfattende vandskade i sidste kvartal 2017 var i så dårlig stand, at den blev revet ned - gulve, vægge og fundamentet var for skadet. Birkely blev revet ned i første kvartal af 2018. 

En enkel og ærlig institution
Den nye daginstitution i nord vil blive bygget som et nutidigt svar på, hvordan institutioner skal se ud i dag. Den bliver bygget med enkel og ærlig detaljering, vinduerne bliver sat, så de giver liv til institution og viser bygningens funktion som et hus for og til børn.   

Den nye daginstitution i nord bliver på mange måder udformet, så den spiller sammen med udviklingsstrategiens visioner. Her bliver der lagt vægt på, at vi skal få naturen ind mellem byggerierne. Og vi skal bygge nyt i høj kvalitet i alle de forhold, der har betydning for det gode, bæredygtige og sikre liv for borgerne.  

Byggeriet forventes at stå færdigt til indflytning i februar 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109