23948sdkhjf

Jönsson vinder boligbyggeri til ny boform

Det bliver Jönsson, som skal opføre en række helt særlige fællesskabsfokuserede boliger på Søndre Havn i Køge. 

Nærum-entreprenøren har netop indgået aftalen med Billige Boliger om at opføre boligprojektet til 85 mio. kr. i totalentreprise. 

- Jeg kan bekræfte, at vi netop har skrevet kontrakt på opførsel af boliger på Køge Kyst. Vi er i tæt samarbejde med projektets interessenter om at opføre et byggeri, der imødegår beboernes vision om boliger, der er funderet på fællesskab. Slutbrugernes organisering som forening stiller særlige krav til projektstyringen, hvor kommunikation og dialog med projektets mange interessenter er afgørende, siger Thomas Normann, direktør i Jönsson, i en pressemeddelelse. 

Måtte opgave drømmen om det højeste træbyggeri

Fællesbyg Køge Kys havde oprindeligt planer om, at et 24 meter højt tårn i syv etager skulle være en del af byggeriet.

I foråret i år måtte folkene bag projektet sande, at det ikke kunne hænge sammen. Dels på grund økonomien, da et trævalg er 10 mio. kr. dyrer end beton. Del på grund af begrænset erfaring med det træbyggesystem, man ville anvende til trætårnet.  

Jönsson opfører byggeriet i samarbejde med Moe som ingeniør på projektet, Tegnestuen Vandkunsten og Claus Nielsen A/S v. Flemming Hagen, der er bygherrerådgiver. 

Første gang i Danmark
Projektet indeholder 45 individuelle boliger i en ny boform, hvor fællesskab mellem beboerne er omdrejningspunktet. Boligerne ligger i størrelsen fra 85-150 kvm, og byggeriet inkluderer fælleshus, værksteder, væresteder, terrasser og haver, hvor man kan mødes med hinanden. I alt rummer byggeriet 5.200 kvm samt en parkeringskælder på 1.800 kvm. 

Slutbrugerne er foreningen ”Fællesbyg Køge Kyst”, der pt repræsenterer 30 familier, der er gået sammen om projektet. Deres vision er at få et byggeri, der lægger op til fællesskab i hverdagen med tekniske løsninger, der er økonomisk forsvarlige og velafprøvede. Men også en byggeproces hvor medbestemmelse og brugerinddragelse er afgørende. 

Fællesbyg Køge Kyst vil som de første i Danmark opføre en hel boligkarré i fællesskab. Foreningen indgik i foråret aftale med Selskabet for Billige Boliger, som dermed blev bygherre for det kommende byggeri og samtidig skulle sørge for at skaffe finansiering af byggeprocessen. Det sker efter en nonprofit-model, hvor byggeprojektet hviler i sig selv. Selskabet for Billige Boliger skal have dækning for udgifter og risici men ikke have en fortjeneste ud af projektet.

De første beboere forventes at flytte ind i første kvartal 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112