23948sdkhjf

Urban Power scorer norsk hattrick

Med forslaget til Rådhuspladsen i den Norske by Ski vinder det det danske arkitektfirma Urban Power den tredje åbne arkitektkonkurrence i Norge inden for det seneste år. 

Blandt forslag fra 32 tegnestuer fra hele Europa blev Urban Powers byrum “Vi møtes på kanten” kåret som vinder af arkitektkonkurrencen af en enstemmig jury. 

Med rektangulære plateauer i forskellige niveauer, får pladsen et stort spænd af funktioner og udformninger. Fra grønne og beplantede, til træflader for ophold og leg og stenflader, der samler byens regnvand. Plateauerne danner et helt nyt rumforløb og omkranser et multifunktionelt “Byens Gulv”, der kan bruges til byens mange arrangementer Koncerter, nationaldag, markedsplads og skøjtebane. 

Fakta: Rådhuspladsen i Ski

- Rådhuspladsen i Ski er på 9.000 kvm

- Pladsen består af Øvre- og Nedre-Torg, hvor Nedre Torg skal anlægges først

- Ski kommune har bevilget 40 mio. norske kr. realisering af første fase

- Entrepriseudbuddet forventes klar i 2020

Ski oplever en stor forandring i disse år. Med indvielsen af højhastighedsbanen i 2022 vil rejsetiden mellem Oslo Sentral og Ski blive halveret til kun 11 minutter. Derfor står byen overfor massive investeringer, med både private boligbyggerier og offentlige anlægsprojekter med opgradering og klimasikring af bymidtes offentlige rum. Her er den kommende rådhusplads den sidste og vigtige brik i kommunens ambitioner om en styrket, livlig og bæredytigt bymidte. 

Tre sejre, tre områder
På trods af den anonyme bedømmelsesform er det tredje gang indenfor 12 måneder, at det danske arkitektfirma vinder de åbne norske konkurrencer. 

I foråret vandt tegnestuen konkurrencen om 200 boliger i Hamar og sidste sommer vandt de helhedsplanen for Huntonstranda i Gjøvik. 

- Vi arbejder med sammenhængen mellem alle de urbane skalaer hos Urban Power. Derfor er netop ekstra tilfredsstillende at de tre vundne konkurrencer er en helhedsplan, en boligbebyggelse og et byrum, siger partner i Urban Power, Sara Bjelke, i pressemeddelelsen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.424