23948sdkhjf

Grøn planlægning kan spare danske virksomheder

Danske virksomheder kan forbedre driftsøkonomien og konkurrenceevnen ved at arbejde med en langsigtet strategi for energibesparelser.
Selvom danske virksomheder i stigende grad er opmærksomme på energibesparelser, halter de stadig bagud når det kommer til langsigtet planlægning af energieffektivisering i virksomheden.

41 % af danske virksomheder har en langsigtet strategi for hvordan, der kan spares på energien. Det viser en undersøgelse foretaget for Schneider Electric af analysefirmaet Wilke.

Til sammenligning viser en lignende undersøgelse i Sverige, at 77,5 % af virksomheder der har en plan for energibesparelser. Svenskerne er med andre ord mere fokuserede i deres arbejde med energieffektivisering og har derfor mulighed for langt større besparelser end mange danske virksomheder.

- Med en langsigtet strategi opnår man en varig forbedring af driftsøkonomien, ligesom ejendommens værdi i øvrigt også vil stige – det er der bare for mange virksomheder herhjemme, der ikke tager højde for, siger Jeppe Rasmussen, adm. direktør i Schneider Electric Buildings Denmark A/S.

Grøn tænkning et konkurrenceparameter
Den danske undersøgelse viser også, at energieffektivisering prioriteres højt i 7 ud af 10 danske virksomheder. På trods heraf er det således sjældent, at besparelserne bliver en del af den strategi, som virksomheden drives efter. Det giver, ifølge Jeppe Rasmussen, svenskerne en klar konkurrencefordel.

- Da danske virksomheder ikke kan konkurrere på for eksempel løn, bliver nedbringelsen af energiforbruget og dermed virksomhedens omkostninger et af de bedste konkurrenceparametre. At svenskerne er et skridt foran os danskere betyder derfor i sidste ende, at svenskerne er mere konkurrencedygtige på det internationale marked end danskerne. Det er ærgerligt, for det er faktisk ofte muligt for danske virksomheder at spare op til 30 % af energiforbruget om året, siger Jeppe Rasmussen.

Den danske undersøgelse blev gennemført af Wilke i marts 2011. Undersøgelsen blev foretaget blandt virksomheder inden for alle brancher. Der blev gennemført 115 interviews. Heraf er 67 gennemført med virksomheder med 100 – 500 ansatte, og 48 med virksomheder med over 500 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095