23948sdkhjf

Cj Group vinder totalentreprise på BIG-projekt

Det aarhusianske entreprenørfirma Cj Group har indgået totalentreprisekontrakt på Sneglehusene - et unikt boligprojekt tegnet af Bjarke Ingels Group, BIG.

Byggeriet er som navnet antyder snegleformet og indeholder 93 boliger på i alt 9.500 kvm. 

Tækker Group er bygherre på projektet, som er beliggende i Nye i det nordlige Aarhus. 

Sneglehusene er med sin utraditionelle spiralformede struktur og varierende højde et anderledes byggeri. Byggeriet indeholder 93 ejerlejligheder og varierer i højden fra 1 til 4 etager. Bebyggelsens spiral brydes på udvalgte steder, så gårdhaven både visuelt og fysisk bliver forbundet til naboerne og det grønne område. 

Cj Group har været involveret i udarbejdelse af dispositionsforslag på Sneglehusene og bidraget med økonomisk og byggeteknisk sparring. 

Arkitekt og entreprenør gentager succesen
Det er det andet projekt, som Cj Group udfører i samarbejde med BIG inden for de seneste to år. På Dortheavej i København arbejdede de to sammen om det præmierede projekt Dortheavej, et boligbyggeri med 66 lejligheder fordelt på 21 forskellige lejlighedstyper. Byggeriet er sat sammen af moduler, der er stablet oven på hinanden, og er formet som en buet boligslange. 

- Vi har været meget glade for samarbejdet med Cj Group på Dortheavej, og vores oplevelse fortsætter på Sneglehusene. Cj Group er gode til, at føre vores arkitektur ud i byggeriet, og samarbejdet fungerer rigtig godt, siger Finn Nørkjær, partner i BIG. 

En ny by vokser frem
Sneglehusene er seneste byggeri, der kommer i Nye, en ny bydel ved Aarhus. Med udsigt til Egå Engsø vokser byen stille og roligt frem og udfolder sig over 1.500.000 etagekvadratmeter. 

Jørn Tækker, ejer af Tækker Group er bygherre og gik ind i byudviklingen, da han for cirka 10 år siden købte de første jordarealer til den nye by.

Tanken er, at den skal være bæredygtig i såvel miljømæssig, økonomisk som social forstand, og der er planlagt 8-10.000 boliger med 15-20.000 indbyggere i syv bydele.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109