23948sdkhjf

Video: Italiensk dødsbro bliver jævnet med jorden

De sidste dele af Morandibroen i Genoa, der i august sidste år styrtede sammen med 43 døde til følge, blev sprængt i stykker her til formiddag ved en kontrolleret eksplosion.

Det britiske medie The Guardian filmede øjeblikket.  

Nedrivningsprojektet gik i gang tidligere i år, da dele af den godt 1 km lange motorvejsbro blev skåret fra og pillet ned. Efter dagens store finale, hvor de tilbageværende tårne og brofag blev sprængt væk, kan selve genopbygningen begynde.

Efter sammenstyrtningen sidste år vurderede de italienske myndigheder, at en genopbygning var at foretrække fremfor en renovering på grund af broens skrøbelighed.  

Entreprenøren Salini Impregilo, kendt i Danmark for blandt andet metrobyggeri i København, står for genopbygningen til 200 mio. euro sammen med to andre firmaer.

 Den nye bro skal efter planen stå klar til næste år.

Brokollaps

Den 14. august 2018 kollapsede et stykke på cirka 200 m af Ponte Morandi (Morandibroen). Mellem 30 og 35 biler og tre lastbiler formodes at være styrtet ned ved broens kollaps.

En stor del af den kollapsede bro og bilerne på den faldt ned i den oversvømmede Polcevera-flod. Andre dele landede på skinnerne ved de to jernbanelinjer, som broen gik over, samt firmaet Ansaldo Energias lagerbygninger.

Bygningerne var stort set tomme, da de skete på helligdagen Ferragosto.

Designeren Riccardo Morandi har lagt navn til broen, der åbnede i 1967. Broen havde en længde på 1.102 meter og en højde på 45 meter.

Kilde: Wikipedia

Artiklen er en del af temaet Video & billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109