23948sdkhjf

20 bygherrer er i spil til Bygherreprisen

20 professionelle bygherreorganisationer er indstillet til Boligfonden Kubens Bygherrepris 2019.

Dermed har feltet  af indstillede kandidater til Bygherreprisen aldrig været større eller stærkere end i år.

Blandt de indstillede bygherrer er Banedanmark for den nye jernbane mellem København og Ringsted; Brabrand Boligforening for den nye helhedsplan for boligområdet Gellerup og Toveshøj i Aarhus samt Diakonissestiftelsen for opførelsen af et nyt hospice og seniorboliger

 - Vi har fået nogle meget fine indstillinger. Feltet spænder vidt geografisk og i forhold til projekttyper. Men det er nogle meget kompetente organisationer som i år kæmper om prisen. Det er vi utrolig glade for, siger kommunikationschef Jesper Malm fra Bygherreforeningen, som sammen med Boligfonden Kuben uddeler Bygherreprisen, i en pressemeddelelse.

Bygherreprisen

 Bygherreprisen gives til en bygherre der blandt andet er i stand til at akkumulere læring og viden fra sine projekter og omsætte den til merværdi for bl.a. sine omgivelser.

Vinderen skal desuden have sat et klart bygherreaftryk i sine projekter.

Prisen uddeles ved byggeriets store prisfest Building Awards den 7. november. 

Læs mere om Building Awards her

Blox vandt sidste år
Sidste år vandt Realdania By & Byg Bygherreprisen for en stærk bygherreindsats på opførelsen af Blox i København.

Vinderne blev blandt andet rost for at komme 360 grader rundt og for at lykkedes i et yderste kompliceret projekt, der nåede nye højder i form af både historiske og trafikale udfordringer.

Bygherren formåede at bevare et fokus på både byggeriets naboer og byggeriets position ved havnefronten.

- Med prisen ønsker vi at sætte fokus på den værdi som bygherren har i byggeriet. Ofte kan det være en lidt usynlig rolle for omverdenen. Ikke desto mindre er denne indkøber og bestillerfunktion en helt afgørende strategisk rolle for at kunne levere værdiskabende byggeri. Den professionalisme som genereres her, forplanter sig i byggeprojekterne og i byggerierne, fortæller kommunikationschefen.

Vinderen findes på byggeriets store prisfest, Building Award 2019, den 7. november 2019. Buidlings Awards arrangeres af Licitationen – Byggeriets Dagblad i samarbejde med blandt andre Bygherreforeningen

Indstillede kandidater til Bygherreprisen 2019

NREP og AG Gruppen
Indstillet for blandt andre Upcycle Studios og Ressourcerækkerne på Amager. Det er 20 rækkehuse og 63 lejligheder, der er bygget efter cirkulære principper med et stærkt fokus på bæredygtighed, samvær og ressourcedeling til gavn for miljøet.

Banedanmark
Indstillet blandt andet for den nye jernbanestrækning København-Ringsted. Projektet har skabt et nyt, centralt knudepunkt i den offentlige trafik, og samtidigt er det Danmarks første højhastighedsbane.

Basecamp Student
Indstillet blandt andet for Basecamp studieboliger i Lyngby. Her er opført 639 værelser med tilhørende fælles faciliteter, hvilket medvirker til at udvikle Lyngby som en studieby.

Carlsberg Byen P/S
Indstillet for udviklingen af Carlsberggrunden og særligt for transformeringen af de fredede og bevaringsværdige bygninger Lagerkælderen 3, Maltmagasinet og Hammershus.

Bo-Vita
Indstillet særligt for Plejehjemmet Klostergården og Bofællesskabet Sct. Joseph. Her er skabt pleje- og seniorboliger hvor demente såvel som friske seniorer kan leve side om side.

Brabrand Boligforening
Indstillet for helhedsplanen for Gellerup Toveshøj 2011-2030, en massiv fysisk omdannelse af et stort alment boligområde på forkant af regeringens ghettoplan.

Byggeri København
Indstillet for Elefanthuset, et aktivitetscenter til Center for Kræft og Sundhed København. Projektet er det første gennemførte projekt i det nye strategiske partnerskab DSP Plus.

Bygningsstyrelsen
Indstillet primært for to projekter: renoveringen og ombygningen af Augenstenborg Slot, som nu huser ca. 400 medarbejdere i Landbrugsstyrelsen, og renoveringen og ombygningen af hovedbygningen på RUC.

Diakonissestiftelsen
Indstillet for opførelse nyt hospice og seniorboliger, som står indflytningsklare og skaber et socialt fællesskab inden for trygge rammer, hvor professionel omsorg og støtte er ”lige ved hånden”.

Domea og Boligselskabet DFB
Indstillet primært for opførelsen af Sommerlyst, som er centrale, bæredygtige boliger der er til at betale. Projektet er resultatet af et gensidigt respektfuldt samarbejde.

DTU
DTU er indstillet som en bygherre, der løbende udvikler og afprøver samarbejds-, entreprise- og rådgiverudbud, og også har en stærk arkitektur- og bæredygtighedspolitik.

FB Gruppen
Indstillet for udviklingen af hele Grønttorvet i Valby, hvor der skabes en bydel for alle generationer med forskellige boligformer.

FSB og SAB
Indstillet for byudviklingen af Tingbjerg i København, som skal sikre gode og billige boliger på et presset boligmarked, og tage de første skridt i forhold til at gøre Tingbjerg til en kulturel og grøn destination med blandede boformer.

Gymnasiefællesskabet
Indstillet for et stort antal af renoverede gymnasier landet over, som er blevet fornyede og hvor det er lykkes at få flere kvadratmeter for de samme penge til blandt andet nye projektområder, multianvendelige idrætshaller med mere.

Himmerland Boligforening
Indstillet for at have udviklet den såkaldte Aalborgmodel med projektet Kildeparken 2020. Det har vist vejen til at skabe tryghed i et udsat boligområde.

Copenhagen Airports A/S
Indstillet for opførelsen af Finger E T3 Airside Expansion, der skal understøtte lufthavnens ambition om at ekspandere fra 30 til 40 mio. passagerer årligt.

Odense Kommune og Realdania
Dette bygherresamarbejde er Indstillet for projektet Fra Gade til By i Odense. Formålet er at etablere en sammenhængende bydel i Odense C omkring Thomas B. Thriges Gade.

Roskilde Kommune Ejendomme
Denne bygherre er indstillet for implementeringen af Roskilde Kommunes ejendomsstrategi, der blandt andet tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål.

Ejendomsselskabet Svinkløv Badehotel
Indstillet for en flot genopbygningsproces af det nedbrændte badehotel som har vist, hvordan træbyggeri kan nytænkes og som har indtænkt bæredygtighed i alle løsninger.

Vejdirektoratet
Indstillet for opførelsen af Fjordforbindelsen ved Frederikssund. Et projekt, der er skabt gennem et effektivt samarbejde mellem bygherre, entreprenør og fagforening.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.126