23948sdkhjf

De skal tegne besøgscenter på Stevns Klint

Siden december har Fonden Stevns Klint Besøgscenter afviklet en arkitektkonkurrence for at finde frem til, hvem der skal tegne det kommende besøgscenter for Stevns Klint Verdensarv.

Og nu er Praksis Arkitekter løbet med opgaven, skriver fonden i en pressemeddelelse.

- Vi ønskede os et besøgscenter i verdensklasse, og det projekt, vi har valgt, lever op til forventningerne, udtaler formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter, Per Røner, og understreger samtidig, at alle arkitektkonkurrencens fire forslag havde et meget højt niveau.

Han tilføjer:

- Placeringen af besøgscentret i kalkbruddet skaber en naturlig adgang til havet og landskabet. Og med stelen oven for bruddet som nedgang til besøgscentret giver vi de besøgende en unik rejse ”ned gennem klintens lag”. Det er en original tanke, jeg glæder mig til at se udført i praksis.

Læs også: Byggebøn til borgere: Giv dine kridtsten tilbage til verdensarven

Uden for besøgscentret kommer der til at gå en sti, som løber mellem ”Unesco-væggen” med alle lagene i klinten samt kystlinjen, hvor klinten toner frem.

Arkitektonisk fremstår centret med en klar reference til bruddets materialitet, idet kalksten anvendes som facademateriale.

Stevns Klint blev optaget som Unesco Verdensarv i 2014, fordi det er det bedste sted i verden at se sporene fra den asteroide, der for 66 mio. år siden var medvirkende til at mere end 50 pct. af alt liv på Jorden uddøde, også dinosaurerne.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125