23948sdkhjf

Stort københavnsk hotelbyggeri forsinket et halvt år

Udgravning og etablering af kælder tager længere tid end forventet

Byggeriet af Comwels største og første hotel i København, Comwell Copenhagen Portside, er blevet forsinket med et halvt år.

Byggeriet forventes at koste 500 mio. kr. og startede i juni 2018, men udgravningen og etablering af kælder tager længere tid end forventet. Hotellet kommer derfor ikke til at stå klar til åbningen i august 2020, hvorfor indvielsen udskydes til januar 2021.

Det meddeler Comwell og byggeentreprenøren KPC.

Stram tidsplan

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi må udskyde åbningen. Men vi har sammen med entreprenøren, KPC, måtte se i øjnene, at den først planlagte og stramme tidsplan ikke holder, udtalerr koncernchef Peter Schelde via en meddelelse.

Comwell havde set frem til indvielsen næste sommer.

- Allerede nu er forhåndsinteressen for Comwell Copenhagen Portside stor. Så vi havde naturligvis set frem til at slå dørene op til næste år. Men et byggeri i den størrelsesorden tager tid. Så nu glæder vi os til at byde vores gæster velkommen fra januar 2021.

Comwell Copenhagen Portside opføres på Trælastholmen i området mellem lystbådehavnen bag Svanemølleanlægget og Copenhagen International School ved Skudehavnen. Kvarteret får vand til tre sider og udsigt til Øresund, og er en hel ny og attraktiv bydel - midt i København.

Hotellet bliver Comwells første hotel i eget regi i København og er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema Architects, der har ladet sig inspirere af havnens historiske pakhuse.

Hotellet kommer til at rumme 484 værelser, 18 konference- og møderum, restaurant og bar.

Bag finansieringen af hotellet i Nordhavnen står AP Pension og det finske pensionsselskab, Keva, som har indgået et joint venture-samarbejde. Den samlede investering i det nye hotel lyder på den anden side af en halv milliard kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111