23948sdkhjf

Dansk entreprenørkæmpe med 500 ansatte er en realitet – Casa-ejers køb af KPC gennemført

500 medarbejdere, en samlet omsætning på mere end 5 mia. kr. og en bundlinje på mere end en halv mia. kr. 

Sådan lyder nogle af nøgletallene for den nye udviklings- og byggevirksomhed, som bliver opbygget med Casa-ejeren ActivumSG's køb af KPC Holding, som er endeligt gennemført i dag den 14. juni 2022, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Med handlen er Casa og KPC nu klar til at gennemføre den sammenlægning, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendte i maj.

– Vi får flere kompetencer, en stærk markedsledende position og en særdeles solid ordrebog i ryggen. Vi står nu bedre rustet end nogensinde til at vokse, vinde nye projekter, siger Torben Modvig, adm. direktør i Casa, der fortsætter i rollen som adm. direktør for det sammenlagte selskab.

Ambitionen for det samlede selskab fremover at løfte flere og større bæredygtige byudviklingsprojekter og sætte nye standarder. Således er der et bæredygtigt mål om, at alle nye boligprojekter fra 2023 skal være certificeret bæredygtige.

Topfolk fra begge lejre

Casa og KPC bliver allerede fra i dag ledet af en samlet direktion. Topledelsen består af Torben Modvig som adm. direktør, Jesper Henkel som CPO, Jan Aarestrup som CFO samt Michael Storgaard som COO. Det nye selskab er landsdækkende med kontorer i København, Horsens, Herning og Aarhus.

Bo Knudsen, tidligere adm. direktør i KPC, vil fremover bidrage til det sammenlagte selskab som seniorrådgiver, mens han og Poulsen-familien bliver minoritetsaktionærer i det sammenlagte selskab - en investeringsmulighed, samtlige medarbejdere også får.

Over de kommende måneder bliver selskabernes aktiviteter og systemer lagt sammen.

– Vi må ikke glemme, at begge selskaber har været store succeser hver for sig. Vi skal værne om den arv og kultur, vi fører videre i det nye selskab. Den er vores fælles historie og styrke, og det vi skal bygge videre på sammen, udtaler Torben Modvig om den videre proces.

Det nye selskab

Med 500 medarbejdere, en samlet omsætning på over 5 mia. kr. og en EBIT på mere end 600 mio. kr. i 2021, er det nye selskab en af de største og førende udviklings- og byggevirksomheder i Danmark. 

Casa blev grundlagt i 2006 og havde i 2021 en omsætning på over 3 mia. kr. og mere end 250 ansatte. I sommeren 2021 blev entreprenør- og udviklingsselskabet købt af en fond under den paneuropæiske ejendomsfond ActivumSG. I maj offentliggjorde fonden og ejerkredsen bag KPC en handel, der nu munder ud i fusionen af Casa og KPC. 

KPC Holding A/S (KPC) blev grundlagt i 1979 af Kurt Poulsen og har siden udviklet sig til en familie- og medarbejderejet entreprenør- og udviklingsvirksomhed. I 2021 havde selskabet en omsætning på 2,3 mia. kroner og 160 medarbejdere. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109