23948sdkhjf

Unge tegnestuer vinder Carlsberg-konkurrencer

Carlsberg Ejendomme udskrev i maj to åbne projektkonkurrencer om at udforme to kommende byrum på Carlsberg – ”Stationspladsen” og ”Campuspladsen”.
Begge pladser ligger i området ved den kommende Carlsberg Station og ved et ca. 80.000 m² stort nybyggeri, som efter planen bl.a. skal rumme et campusbyggeri til professionshøjskolen UCC.

Torsdag blev konkurrencerne afgjort, og vinder af ”Stationspladsen” blev Masu Planning, mens arkitektfirmaet Waw skal tegne ”Campuspladsen”.

Til stor glæde for Carlsberg Ejendomme, som fra projekternes begyndelse har slået på mangfoldighed, bæredygtighed og innovation, viste vinderforslagene sig at være i tråd med disse begreber. At de to tegnestuer samtidig er to relativt unge og ukendte aktører med korte, men lovende cv'er, er en velkommen overraskelse, lyder det fra bygherren.

Stationspladsen
Vinderforslaget til Stationspladsen fra Masu Planning rummer et markant cirkulært vandspejl, der refererer til den overordnede landskabsplan og inkluderer praktiske nedgange til parkeringskældre i designet af pladsen.

Funktioner som cykelparkering, pavilloner og opholdsmuligheder indplaceres ligeledes via en cirkelform, som dommerkomiteen fandt meget velfungerende i det travle byrum. Granitbelægningen er det samlende element i vinderforslaget til Stationspladsen.

Granitfladernes varierede størrelse og farve virker som allerede udlagte trædespor for de mange tusinde mennesker, der dagligt vil krydse Stationspladsen. Præmiesummen er på 225.000 kroner.

Campuspladsen
I sit vinderforslag til Campuspladsen introducerer Waw et robust helhedsgreb, der deler pladsen ind i 28 kvadrater i forskellige størrelser. Disse kan dels udgøre kantzoner, dels være funktionsbestemte arealer ude på Campuspladsen.

Enkelte kvadrater foreslås hævet til brug for ophold, mens et enkelt forsænkes til et ’scenerum’. Samtidig foreslås rustfri stålsøjler med blødt formede overdækninger placeret i grupper på pladsen. Disse skal skabe en slags overdækning, skabe rum-i-rummet og reflektere belysningen. Præmiesummen er på 150.000 kroner.

Læs mere om projekterne på www.carlsbergbyen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078