23948sdkhjf

Byggegilde og nyt liv til gammelt hvilehjem

Med ATJ Ejendomme & Byg som mellemmand er gamle mursten fra et Jorton-byggeri endt hos Gamle Mursten

Det var ikke til at se, hvad der før har ligget på Ny Kærvej 16 i Aalborg, efter nedrivningen. Murbrokkerne og den gamle sokkel var alt, der stod tilbage, af hvad der før har været plejehjemmet Kærby Hvilehjem. 

På grunden er Jorton godt på vej med totalentreprisen for Vivabolig på 28 nye familieboliger, som bliver mellem 65 og 94 kvm og får enten altan eller mindre haver. Kærbyhus er projektet navngivet. 

Byggeriet er så fremskredent, at den almene boligorganisation netop har fejret et byggegilde, hvor alle byggeriets parter var inviteret. Det oplyser Norconsult–KAAI, som er bygherrerådgiver for Vivabolig, i en pressemeddelelse.  

Men inden da havde det altså været nødvendigt at nedrive det gamle hvilehjems bygninger.

Gamle Mursten overtager de gamle mursten
Opgaven sendte Jorton til
ATJ Ejendomme & Byg. Nedbrydningen efterlod – som den slags gør – en masse byggeaffald, inklusiv en masse mursten. De endte dog ikke deres dage som knust materiale, beretter Vivabolig på sin hjemmeside. 

ATJ har en aftale med det cirkulære affaldsanlæg Gamle Mursten Nord, der kan hente de nedrevne mursten. Herefter bliver murstenene renset og gjort klar til at blive genbrugt til andre lokale nybyggerier og renoveringer. 

Gamle Mursten Nord er i dag ejet af AVV og er en del af projektet Godt Gjort, der hjælper mennesker på kanten af arbejdsmarkedet videre i arbejdslivet, gennem meningsfulde projekter – i dette tilfælde gennem deres projekt vedrørende genbrug af mursten.

- Det er vigtigt, at vi som almen boligorganisation, der både bygger og administrerer lejeboliger, har fokus på, hvordan vores byggematerialer kan bruges igen. Den grønne omstilling er i høj grad på dagsordenen hos os, så vi vil derfor arbejde på at genbruge meget mere byggeaffald i fremtiden, siger Pia Hornbæk, formanden i Vivaboligs Organisationsbestyrelse, i pressemeddelelsen. 

Byggeriet, som er cirka 3.500 kvm og har et budget på 28 mio. kr., forventes at stå færdig i sensommeren 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109