23948sdkhjf

Huscompagniet og Palsgaard Spær erstatter stål og beton med træ

Huscompagniet har været kunde ved Palsgaard Spær i over et årti. Nu indgår parterne så et samarbejde om udvikling af mere klimavenlige parcel- og rækkehuse, som skal mindske CO2-udledningen i forbindelse med opførelsen af huset. 

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.  

Projektet går i al sin enkelthed ud på at erstatte bærende bygningsdele i stål og gasbeton med vægrammer og tagmoduler i træ fra Palsgaard Spær. HusCompagniet arbejder desuden løbende på at udskifte en række andre materialer til de bedste miljø- og klimavenlige produkter. 

100 huse om året
Den nye husserie bliver lanceret i efteråret 2019, fortæller Morten Chrone, Group COO i Huscompagnet. 

- Vi forventer i første omgang cirka 100 huse pr år, opført med tagmoduler og bærende vægkonstruktioner i træ fra Palsgaard Spær, siger han i pressemeddelelsen. 

Morten Chrone tilføjer, at husbyggeren med Palsgaard har en leverandør, som er PEFC-certificeret på alle produkter, uanset om vi taler om vægrammer, tagmoduler eller spær. 

En PEFC-certificering dokumenterer, at der er tale om certificeret træ, som kan spores hele vejen gennem produktion, administration og lagerføring - fra de certificerede skove, gennem de forarbejdende led, til forbrugeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141