23948sdkhjf

Sorte tal hos H+H

Porebetonproducenten kom ud af 2. kvartal 2011 med et overskud på 3 mio. kroner før skat. Det er en forbedring på hele 146 mio. sammenlignet med sidste år.
Trods en relativt beskeden omsætningsfremgang fra 365 til 376 mio. kroner kunne H+H glæde sig over en betydelig forbedring af indtjeningen i årets 2. kvartal.

Resultatet lyder således på 2,8 mio. kroner mod et underskud på -143 mio. kroner i samme kvartal sidste år:

- I forhold til sidste år er indtjeningen forbedret på langt de fleste markeder, hvilket har resulteret i væsentlig resultatfremgang i 2. kvartal 2011 i forhold til samme periode 2010. Resultatfremgangen er mest markant i Tyskland, Sverige og Danmark, mens der i Tjekkiet og Storbritannien har været lavere indtjening end i 2. kvartal 2010, oplyser virksomheden.

1. halvår 2011 som helhed viser et underskud på -47,4 mio. kroner før skat, hvilket dog er markant bedre end sidste år, hvor det tilsvarende resultat lød på -180,1 mio. kroner.

Fremgang på det danske marked
H+H fremhæver, at det er lykkedes at fastholde eller øge markedsandelene på alle markeder med undtagelse af Polen, hvor der har været skarpere fokus på højere priser end på at fastholde volumen.

Sammenlignet med sidste år er det da også lykkedes at øge omsætningen i de fleste vesteuropæiske lande, herunder især Tyskland og Danmark. Undtagelsen er Storbritannien, hvor man har oplevet et mindre fald i omsætningen.

På baggrund af udviklingen i 2. kvartal præciserer H+H nu sine forventninger til hele regnskabsåret, hvor man nu kalkulerer med et resultat før renter, skat, afskrivninger og amortisering (EBITDA) på 100-110 mio. kroner før særlige poster. Dette tal hed tidligere 100-140 mio. kroner.

Planer om frasalg
Som et led i H+H-koncernens fortsatte fokusering på kerneforretningen samt et ønske om nedbringelse af den rentebærende gæld vil en del af de ikke‐strategiske aktiver forsøges solgt i løbet af det kommende år.

Hvis alle aktiverne sælges til den forventede værdi, vil salgssummen udgøre ca. 80‐90 mio. kroner med en regnskabsmæssig gevinst før skat på ca. 25‐35 mio. kroner. Transaktionerne forventes gennemført inden udgangen af 1. halvår 2012 og er således ikke indregnet i forventningerne til 2011.
Læs mere om: H+H
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094