23948sdkhjf

Nye seniorboliger på trapperne i UNESCO-by

Et nyt seniorbofællesskab er på vej i UNESCO-byen Christiansfeld. Det er Tyrstrup Andelsboligforening, der ønsker at bygge 17 seniorboliger i Skovparken i den østlige del af byen. Projektet har netop fået en såkaldt principgodkendelse fra Plan-, Bolig- og Miljøudvalget i Kolding Kommune, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Seniorboligerne kommer til at ligge i et område af Christiansfeld med et større grønt areal, nærhed til indkøbsmuligheder og tæt på byens historiske bykerne.

De 17 boliger skal placeres der, hvor der i dag ligger 18 almene familieboliger med massive byggetekniske udfordringer, som derfor skal rives ned.

Forventningen er, at de nye boliger får en gennemsnitlig størrelse på 90 kvm. og opføres som rækkehuse med to til fire boliger i hver klynge. Boligerne får adgang til fællesfaciliteter, blandt andet et fælleshus og uformelle mødesteder, hvor der bliver plads til spontane aftaler og at mødes over en kop kaffe i solen.

- Byen og området emmer jo af oprindelig kultur, som mange vil nyde. Vi har mange gode butikker i Christiansfeld, og området her giver så samtidig grundlag for et aktivt liv tæt på Kolding, som en lidt større by, og i øvrigt tæt på en dejlig østkyst-natur, forklarer Finn Hougaard, formand i Tyrstrup Andelsboligforening, i pressemeddelelsen om byggeplanerne.

Næste skridt i processen bliver, at Tyrstrup Andelsboligforening nedsætter arbejdsgrupper, hvor potentielle indflyttere kan være med til at forme de nye boliger og rammerne for det sociale fællesskab, som de nye boliger lægger op til.

Udvikler det nye boligprojekt sig som forventet, vil der være indflytning i de nye seniorboliger i 2022.

UNESCO-byen Christiansfeld

I 2015 blev Christiansfeld optaget på UNESCOs (FNs organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab) Verdensarvsliste. 

Anerkendelsen hænger sammen med byens særlige byplan, den særlige arkitektur og selve helheden, som er stærkt påvirket af byen Herrnhut, der ligger i Sachsen. 

Herrnhut er Brødremenighedens oprindelsesby og har sammen med den lokale byggeskik være med til at give byen sin særlige karakter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156