23948sdkhjf

Fra Beauvais til fem boligtårne

”High Five” er navnet til en ny, spektakulær bebyggelse på en af Østerbros sidste ledige byggegrunde, den såkaldte Beauvaisgrund.

 Her opføres 69 almene boliger i tre femkantede boligtårne, og første spadestik er netop taget. 

- Det er en særlig glæde at tage første spadestik til et nyt byggeri, der både tilfører byen flere almene boliger, men også bliver arkitektonisk smukt, bæredygtigt og har en god beliggenhed på kanten af byen, hvor det kan byde velkommen til København, sagde Camilla van Deurs, stadsarkitekt i Københavns Kommune, ifølge Rubow Arkitekter i forbindelse med første spadestik. 

Rubow Arkitekter har udviklet projektet i samarbejde med Klaus Nielsen a/s og Møller & Grønborg. Det opføres af et totalentrepriseteam bestående af Bo-Hus, Friis-Andersen Arkitekter og Ingeniør Søren B. Nielsen. 

Beauvaisgrunden 

Grunden mellem Lyngbyvej og Rovsingsgade i København har været ejet af Københavns Kommune siden 1983 og har siden da ligget ubenyttet hen.

Historisk set har grunden huset Beauvais’ konservesfabrik, der lå på stedet, indtil den lukkede og blev revet ned i 1969.

Den kommende bebyggelse består af tre femkantede, smalle boligtårne på mellem 15 og 30 meter over terræn. De op mod 69 boliger får en størrelse fra 64 kvm til 115 kvm

Længe undervejs 
Bo-Vita, som er bygherre på projektet, var ved første spadestik repræsenteret ved bestyrelsesformand Jan Hyttel:  

- Jeg er rigtigt glad for, at vi nu endelig kan gå i gang med byggeriet, som har været under forberedelse siden 2016, hvor vi vandt konkurrencen om at bygge boliger på Beauvaisgrunden. 

Beauvaisgrunden blev budt ud i grundkøbskonkurrence mellem flere almene boligselskaber. Bo-Vita valgte at lave et miniudbud, hvor otte arkitektvirksomheder konkurrerede om opgaven. Her faldt valget på Rubow Arkitekter med Klaus Nielsen og Møller & Grønborg som rådgivere. I valget fremhævede Bo-Vita blandet andet en ambitiøs vision, hvor nye naboskaber understøttes i kantzoner både i terræn, i facadens design og i et fælles indre, åbent trapperum.

Fem potentielle totalentreprenører sprang fra
Stigende grundpriser, overophedning i byggebranchen, høje kvalitetskrav og en lokalplan med store ambitioner for en grøn og klimatilpasset park, har udfordret processen og projektet i den videre bearbejdning. 

Fem aktører blev prækvalificeret i det oprindelige totalentrepriseudbud om projektering og opførelse af tre boligtårne på Beauvaisgrunden. alle fem valgte dog ikke at byde.

  I stedet forhandlede bygherre med og indgik aftale med Bo-Hus A/S om totalentreprisekontrakten. 

- Processen har slået en krølle under vejs, blandt andet med en licitation uden bydende. Men takket være et rigtigt godt samarbejde på tværs af bygherre, kommune, rådgivere og totalentrepriseteam, er det lykkedes at komme i jorden med et særligt byggeri til en af de få byggegrunde der er tilbage i brokvartererne, siger Britt Nemmøe, almensektorchef hos Rubow Arkitekter, i pressemeddelelsen.

High Five forventes at kunne byde nye beboere indenfor i marts 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156