23948sdkhjf

115 bolig binder by og station sammen i Nyborg

Nyborgs bykerne og togstation skal ikke længere ligge som adskilte størrelser.  Nyt byggeri med omkring 115 boliger langs Banegårdsalléen ved Cirkuspladsen og Svanedamsparken skal binde områderne sammen. 

Det skriver Nyborg Kommune på sin hjemmeside. 

Byggeriet er del af en helhedsplan for indretningen af området, som Nyborg Kommune og DSB er nået til enighed om. Og nu er byggefeltet ved Banegårdsalléen så blevet solgt til en investor, der vil bygge de 115 nye stationsnære boliger. Ifølge fyens.dk er der tale om det odenseanske ejendomsfirma Ambo Ejendomsservice. 

Ud over byggeriet omfatter det samlede hovedgreb for området tiltag, der både binder stationen og bykernen sammen, skaber grønne områder og byrum samt skaber trygge forbindelser til områdets skoler og stationen. 

Samtidig skal nye parkeringsarealer - der bliver plads til yderligere 350 p-pladser - indpasset i områdets grønne udtryk fremtidssikre Nyborg Station som pendlerstation på Østfyn. 

Hovedgrebet er udarbejdet af rådgiverne Gehl architects og Raw Mobility på opdrag fra Nyborg Kommune og DSB. 

Det nye byggeri, der samles langs den østlige side af Banegårdsalléen, er en forlængelse af bebyggelsen ved den gamle stationsbygning, og skal tage afsæt i Nyborgs skala og arkitektur. Ved at samle bebyggelsen gives der plads til et nyt grønt strøg fra Nyborg Station til Lille Svanedam og voldgraven. 

Omdannelsen af området vil kunne sættes i gang allerede fra 2020, hvis den endelige helhedsplan vedtages. Helhedsplanen forventes færdigudviklet inden udgangen af 2019. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109