23948sdkhjf

KPC vinder opgave til mere end 2 mia. kr.

Mens tårnkranerne er i fuld sving på Postgrunden, hvor byggeriet af det kommende hovedkvarter for Danske Bank allerede er i gang, er entreprenøren for næste etape af det store byudviklingsprojekt nu fundet.

Det bliver KPC, der skal varetage byggeriet af et kontorhus og fem tårne med boliger, hotellejligheder, retail og et sundhedshus.

KPC totalentreprise på Postgrunden

  • Total bebyggelse: 92.000 kvm
  • Boligtårne: 18.000 kvm
  • Hotellejlighedstårne: 14.000 kvm
  • Kontorhus: 35.000 kvm
  • Kælder under terræn: 25.000 kvm
  • Landskab 6.500 kvm

Aftalen mellem udviklings- og totalentreprenørselskabet og Danica er en totalentreprise og har en samlet værdi på mere end 2 mia. kr.

- Aftalen med KPC betyder, at vi nu kan realisere den samlede vision for Postgrunden - et spændende bykvarter med arbejdspladser, boliger, spisesteder og et aktivt byliv, siger ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension, Robert V. S. Nellemann, i en pressemeddelelse.

DGNB til hele Postgrund-projektet
KPC skal i alt bygge 92.000 kvm
 fordelt på 35.000 kvm til kontorhus, 32.000 kvm til boliger, hotellejligheder, retail og sundhedshus samt 25.000 kvm til kælder og teknik. Bygningerne skal certificeres efter DGNB-standarden, således at hele postgrundsprojektet bliver bæredygtighedscertificeret.

- Kvarteret vil med sin centrale beliggenhed være tilgængeligt for rigtigt mange mennesker, der kan få glæde af at bo eller arbejde her eller blot komme og nyde de udendørs arealer og pladser, siger Jesper Henkel, direktør i KPC København.

Arbejdet på Postgrunden gik allerede i gang i 2018 med nedrivning, miljøsanering og udgravning af området, og lige nu er byggeriet af Danske Banks kommende hovedsæde i fuld gang.

Til næste år skal næste etape af byggeriet på Postgrunden færdigprojekteres. Det forventes, at KPC kan gå i gang med funderingsarbejdet ultimo 2020, og hele kvarteret skal stå klar i 2024.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.145