23948sdkhjf

11 entreprenører vil bygge Danmarks første kvindefængsel

Ombygningen af Jyderup Fængsel koster 45 mio. kr.

Kriminalforsorgen har modtaget 11 anmodninger fra entreprenører om at blive prækvalificeret til at bygge Danmark første kvindefængsel i Jyderup, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

– Vi har været så heldige at få 11 anmodninger om prækvalifikation. Det er vi ganske godt tilfredse med, siger Morten Rasmussen, specialkonsulent i Koncern Ejendomme under Center for Økonomi og Kapacitet i Direktoratet for Kriminalforsorgen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det er Jyderup Fængsel, der skal ombygges til kvindefængsel.

Hovedentreprisen er anslået til 45 mio. kr., og omfatter cirka 1.100 kvm ombygning, etablering af cirka 150 kvm tilbygning til eksisterende faciliteter og cirka 400 kvm nybyggeri.

Nybyggeriet er en bygning ved fængslets hovedindgang, som skal indeholde lokaler til hovedvagt, og der etableres en ny besøgsafdeling til brug for det åbne fængsel med to almindelige besøgsrum, et familierum og en besøgslejlighed med adgang til udendørsareal.

Ombygningen omfatter blandt andet etablering af et modtagelsesområde til arrestanter samt etablering af et kultur- og multireligiøst rum til den lukkede del af fængslet, mens tilbygningen blandt andet omfatter nye celler til den åbne del.

Entreprenøren forventes at være fundet inden jul. Første spadestik forventes omkring 1. marts 2020, og planen er, at Jyderup Kvindefængsel skal være i fuld drift i 2021.


Læs hele artiklen
Der er kamp om Danmarks første kvindefængsel
på Building Supplys søstermedie Licitationen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093